HÜRSİAD:İhracat rakamı 2023 hedefimize katkı sağlayacak

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Gaziantep’in Ekim ayındaki ihracat...

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Gaziantep’in Ekim ayındaki ihracat rakamlarıyla rekor kırdığını belirterek, “Bu rakam 2023 hedefimiz olan 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ciddi katkı sağlayacak.” dedi.
Fincan, Gaziantep’in Ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31,4’lük artışla, 462,4 milyon dolar olarak gerçekleştirdiği ihracat rakamlarını değerlendirdi.
Gaziantep'in 10 aylık ihracatının da yüzde 41 artış göstererek toplam 4 milyar 40 milyon dolara ulaştığını hatırlatan Fincan, “Gaziantep'ten 166 ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Daha yapacak çok işimiz var. Bu başarı, Gaziantep olarak 2023 hedefimiz olan 500 milyar dolar ihracat rakamına ciddi katkı sağlayacak.” dedi.
Fincan, şöyle konuştu: ''Gaziantep ihracatta yakaladığı başarısıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans sergiliyor. Ocak-Ekim ayında da ihracatta Türkiye'de 6'ncı il olma başarımızı sürdürdük. Amacımız çıtamızı daha yükseklere taşımak, ihracatta daha üst sıralarda yer almaktır. Gaziantepli sanayiciler olarak, bu rakamlarda emeği geçen, üreten, istihdam yaratan ve bu ülkeye katma değer sağlayan tüm sanayicilerimize tebrik ve şükranlarımı sunuyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz