Hurşit Tolon: Büyükanıt ailesiyle ilgili not tutmadım

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Fikri Sağlar arasında...

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Fikri Sağlar arasında mahkemelik olan konuyla ilgili basında çıkan haberleri eleştirdi. Tolon, “Büyükanıt ailesini 50 yıldır tanırım. Onlarla ilgili bir not almadım ve kanıt toplamadım." Dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında sanık Hurşit Tolon söz alarak, Yaşar Büyükanıt ile Fikri Sağlar arasında mahkemelik olan Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin medyada yer alan haberlerle ilgili eleştirilerde bulundu. Büyükanıt ile Tolon arasında devam eden bir davada kendi adının da geçtiğini belirten Tolon, “İki gündür basın yayın organlarında benimle alakalı kişilik haklarımı çiğneyen yayınlar yapılmakta. Benim burada sanık sıfatı taşımam, diğer dava kişilik haklarımın korunmayacağı anlamına gelmemektedir. O davada mahkemenizden istenen CD'nin, yasa dışı bir arama sonucu oğlumun evinde bulunduğu iddia ediliyor. CD isteğimize rağmen bize de verilmedi. Dava dosyasına da girmemiştir. Ben Büyükanıt ailesini 50 yıldır tanırım. Onlarla ilgili bir not almadım ve kanıt toplamadım." dedi. Tolon, "Böyle bir CD ne benim evimden ne de oğlum Tolga Tolon'un evinden bulunmuştur. Böyle bir haber basında yer aldı. Kişilik haklarımın korunması için gerekenin yapılmasını yüce mahkemenizden talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tolon’un avukatı İlkay Sezer de, "Müvekkilim Hurşit Tolon, kendisi ile ilgili basında geçen konular nedeniyle söz almak istedi. Bu konuda bir CD'den bahsediliyor. Basında yer alan bu iddialara ilişkin CD, şu an mahkemenizde dahi yok. Hem mahkemeniz hem de müvekkilim Hurşit Tolon zan altında bırakılıyor." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz