Hüseyin Aygün’ün Açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Tunceli milletvekili Hüseyin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün açıklamalarının CHP’nin hükmü şahsiyetini bağlamadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP İl Başkanlığı’nda bayramlaşma törenine katıldı. Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve partililerin katıldığı bayramlaşma töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Adnan Keskin, Cumhuriyet Halk Partisinin şiddet ve terör konusundaki anlayışının berrak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

CHP’nin bütün sorunların demokrasi içerisinde şiddete başvurulmadan herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşları olduğu anlayışını topluma yayılarak heprkesin barış içerisinde yaşamasını sağlayacak bir siyasi çerçevenin hayata geçmesini öngören bir parti olduğunu belirten Adnan Keskin, “Hüseyin Aygün'ün yapmış olduğu açıklamalar CHP'nin hükmü şahsiyetini bağlamaz. Kaldı ki yapılmış olan açıklamaların bir kısmı insani boyutta açıklamalardır. 48 saat gözetim altında kalmanın getirdiği moral bozukluğunun moral çöküntüsünün ortaya çıkardığı değerlendirmelerdir. Bir takım şeylerde söylenmediği halde söylenmiş gibi basına yansıtılmıştır ve bu konuda siyasal iktidara yakın olan basın kuruluşları maalesef iktidarın müfreze kolu gibi yayın yaparak CHP'yi köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır” dedi.

Terör konusundaki çözüm adresinin TBMM olduğunu belirten Keskin, şöyle konuştu: “Biz başkaları gibi çözümü Oslo'da aramıyoruz. Başkaları gibi terör örgütünün mensupları ile görüşerek Türkiye'nin temel sorununa çözüm üretme anlayışı içerisinde değiliz. Bu konudaki en yakın yapmış olduğumuz girişim TBMM'nin 14 Ağustos'ta toplanmasına yönelik girişimimizdir.Bizi terörle özdeşleştirmeye çalışan muhalefet partisi ve iktidar partisi maalesef TBMM'ye gelmeyerek bu konunun TBMM zemininde çözülmesi için gerekli girişimlerin atıl kalmasını sağlamıştır. Biz hâla bu konunun mecliste görüşüleceğini, mecliste çözüm getirileceğini bütün siyasi partilerin bu konuda ortak bir tavır geliştirerek bu konunun Türkiye'nin gündeminden düşmesine sağlayacak gerekli çözümlerin üretileceği inancı içerisindeyiz. Bizim şiddetle ilişkimiz yoktur."

Reklam
Reklam

Şiddetin karşısında olduklarını anlatan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şiddet örgütü ile de en küçük bir organik ilişkimiz olmamıştır ama onunla organik ilişkisi olan zaman zaman Öcalan'la görüşen zaman zaman PKK'nın temsilciileri ile yurt içinde ve yurt dışında görüşen iktidarın sözcülerinin özellikle sayın Başbakanın ve başbakan yardımcısının bu konudaki yaklaşımları gündemi saklamaya CHP'yi köşeye sıkıştırmaya yönelik açıklamalardır, ciddiyetten de uzaktır. Özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç her zaman yaptığı gibi düğün evinde tefçiliğe bazen de ölü evinde yasçılığa soyunarak CHP'yi suçlamaya kalkmaktadır”

CHP'nin verilemeyecek hesabı olmadığını belirten Adnan Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz yıllardır bu konunun parlamentoda çözülmesini şiddetten uzaklaşmasını şiddetten uzaklaştırarak herkesin kültürel haklarını kullanmasını sağlayacak gerekli yasal düzenlemenin hayata geçirerek sorunun çözüme kavuşturulmasını savunan bir partiyiz, olaya da böyle bakıyoruz”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz