Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, üç bölümden toplam 73 öğrenciyi mezun etti....

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, üç bölümden toplam 73 öğrenciyi mezun etti. Okuldan 31 hemşire, 22 acil tıp teknisyeni, 20 diş protez teknisyeni mezun olarak sağlık alanında hizmet kervanına katıldı.

Okul Müdürü Malik Dağlı, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "4 sene önce başladıkları sağlık meslek lisesindeki eğitim öğretimleri, göz açıp kapatıncaya kadar geçen süre içerisinde tamamlayarak, bir meslek sahibi olarak iş hayatına başlayacaklardır. Öğrencilerimize her fırsatta mezun olmanın atanmak için yeterli olmadığı esas mücadelenin mezuniyetten sonra başlayacağı onun için çok çalışmaları gerektiği hatırlatılmış dır. Anne, babaların ve okulun onları görev yaparken görmenin mutluluğunu yaşamak istediğini ve onların başarısıyla gurur duyacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Malik Dağlı, "Göreve başladıklarında, okulumuzdan aldıkları eğitimle, ayrım yapmadan tarafsız olarak hizmet edecekler. İnsanlar arasında dil, din ırk ayırımı yapmadan, Yunus Emre’nin söylediği gibi, 'Yaratılanı severim, Yaradandan ötürü' sözüne uygun hizmet sunacaklarına olan inancım tamdır. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen, ülkesini seven dürüst çalışkan insanlar olarak göreve hazır olduklarını her fırsatta göstermişlerdir. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizle övünüyor ve gurur duyuyoruz. Değerli velilerimize anne baba olarak, onların yetişmesinde gösterdiği katkıdan dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.

Törene mezun öğrencilerin aileleri ve okul öğretmenleri de katıldı. Öğrenciler, diplomalarını öğretmenlerinin ellerinden aldı. Okul birincisi olan acil tıp teknisyenliği bölümü öğrencisi Ayşe Rümeysa Güden, okul yaş kütüğüne birincilik plakasını çaktı. Öğrenciler, eğitimlerini bitirmenin sevincini yaş pasta keserek ve keplerini coşku ile havaya fırlatarak kutladı. Mezuniyet töreni, velilere yönelik ikramların sunulmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz