Hüseyin Çelik: Eğitimdeki Başarısızlığın Üzerine Gideceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'in LYS'deki başarı sıralamasında alt sıralarda yer almasıyla...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'in LYS'deki başarı sıralamasında alt sıralarda yer almasıyla ilgili, "Başarısızlığı ortaya çıkan faktörleri inceleyip üstüne gideceğiz." dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İl Başkanı Ahmet Uzer ve il milletvekillerinin katılımıyla 1 yıllık icraatlar değerlendirildi. Burada Gaziantep'in eğitimde alt sıralarda yer alması ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Hüseyin Çelik, şehrin sanayisindeki başarının eğitime de yansıması gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in 1 milyon 800 bin nüfusunun üçte birinin hiç okula gitmediğini kaydeden Çelik, şunları söyledi: "İnsanlar okuma yazmayı halk eğitim merkezinin, sivil toplum örgütlerinin açtığı kurslarda öğrenmişler. Gaziantep nüfusunun dörtte üçü merkezde oturuyor. Maalesef yılların ihmaliyle birlikte şehir tıkanmış vaziyette. Park alanı, eğitimi alanı, okul alanı bırakılmamış. İlçelerde derslik başına düşen 20 iken burada 70-80’i buluyor. Sadece Dülük Baba mahallesinde 2 bin 800 metrekarelik alana 4 trilyonluk istimlak yapıldı. Ve orada onlarca evin yıkılması gerekiyor. Gaziantep benzer illerle mukayese edilirse Adana Gaziantep’e biraz benzer. O da göç alan bir sanayi şehridir. Adana 61'nci sıradadır. Gaziantep Matematik-Fen açısından 61'nci, sözelde sonuncu, eşit ağırlıkta 76'ncı sıradadır. Gaziantep’te ilk bine giren 43 Gaziantepli genç vardır. Aslında bu Türkiye ortalaması açısında iyi bir ortalamadır. Gaziantep’te başarılılar iyi başarılıdır, başarısız olanlar da çok başarısızdır. Başarısız sayısı çok fazla olunca bu ortalamayı aşağıya doğru çekiyor. Kilis Türkiye’de birinci il oldu. Kilis’te üniversite sınavına giren kişi sayısı 428’dir. Bartın’da sınava giren öğrenci sayısı 430 kişidir. Gaziantep’teki tek bir liseden üniversite sınavına giren kişi sayısı o kadardır. Bunun için fiziki alt yapı yapılması gerekiyor. Bir yılda Gaziantep’in eğitimine yapılan yatırım 300 trilyon Türk Lirasıdır. Fiziki alt yapı yapılıyor. Milletvekillerimiz ve valimiz bir araya geldik. Bir saat bu durumu konuştuk. Gaziantep’te bu başarısızlığı ortaya çıkaran faktörleri inceleyip, üstüne gideceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: