Hüseyin Çelik: Siyasette Rekabet Hiçbir Zaman Husumete Dönüştürülmemeli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in BDP milletvekilleri için...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in BDP milletvekilleri için kullandığı 'zavallı' ifadesini, "Siyasetin, siyasi rekabetin asla hiçbir zaman husumete dönüştürülmemesi gerekir." sözleriyle değerlendirdi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in BDP milletvekilleri için kullandığı 'zavallı' ifadesinin sorulması üzerine "Defalarca ister iktidar, ister muhalefet, ister milletvekili, ister bakan, ister belediye başkanı kim olursa olsun siyasetin rekabetle yapıldığını, siyasetin, siyasi rekabetin asla hiçbir zaman husumete dönüştürülmemesi gerektiğini söyledim.Ve bu rekabet asla nezaketi öteleyen bir rekabet anlayışı olmaması lazım. İster iktidar, ister muhalefet, ister bakan, milletvekili kim olursa olsun, hangi düzeyde olursa olsun bizim Türkiye olarak bu sürece katkıda bulunmamız gerekiyor." karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

3 DÖNEM KURALI ORTADAN KALDIRILMIYOR

30 Eylül'de yapılacak AK Parti kongresinde tüzük değişikliğinin olup olmayacağına dönük bir soruya Çelik, tüzükte bir değişiklik yapılacağının doğru olduğunu ifade etti. Tüzükte milletvekili ve belediye başkanlarının üst üste ancak 3 dönem bu işi yapabileceğinin yazılı olduğunu hatırlatan Çelik, bir dönem bekledikten sonra tekrar aday olabilir şeklinde bir hüküm olmadığı için bunun kafa karışıklığına yol açtığını kaydetti.

Burada olmayan, netliği sağlayacak bir değişiklik yapılacağını dile getiren Çelik, "Bir tüzük komisyonu oluşturulacak. O komisyon bu konuda gerekli gördüğü değişiklikleri yapacak. 3 dönem kuralı ortadan kaldırılmıyor. Bakanların belediye başkanı olmasına fırsat verilmesi meselesine gelince, bakanlarla ilgili bir değişiklik yapılmıyor. Bu kural değiştirildiği zaman bakanlar da diğer milletvekilleri de tekrar belediye başkanlığına aday olabilir, ama olacak anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Çelik, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile ilgili olarak daha önce MYK'da bu konunun konuşulduğunu ifade etti. Hakkında basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: "Bir bütünleşmeden söz edildi ama topyekun iki partinin birleşmesinden kimse söz etmedi. Başbakan da söz etmedi. Sayın Kurtulmuş da söz etmedi. Bu süreç devam ediyor."

Reklam
Reklam

Basında yer alan Rifat Hisarcıklıoğlu ile Osman Can'a partiye katılması için teklif götürüldüğü yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Çelik, "Biz demokratik değerler platformunda siyaset yapan, prensipleri olan bir partiyiz. Bu prensipleri kabul eden herkesin aramızda yeri var. Bizim prensiplerimizi kabul eden herkese bağrımız da yüreğimiz de kapımız da açıktır." karşılığını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz