Hüseyin Çelik'ten Gündeme İlişkin Değerlendirmeler…(1)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Dışişleri Bakanlığı görüşmesinin randevulu bir görüşme olduğunu söyleyerek, "Ancak bu ziyaret esnasında, bu görüşme esnasında benim aşağı yukarı açıkladığım ve benim gösterdiğim tepkiye benzeyen bir tepkinin gösterileceğini de tahmin etmeniz gerekiyor. Bu yönde dikkatinin çekilmesi ve uyarılması da söz konusudur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Karadeniz bölgesindeki milletvekilleriyle yaptığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin son açıklamalarının ardından Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığının hatırlatılması üzerine Çelik, ABD Büyükelçisi'nin son açıklamalarıyla ilgili uyarılmasının muhtemel olduğuna vurgu yaptı. Çelik, şunları söyledi:

“Sayın ABD Elçisi sanırım 15.30'da Dışişleri Bakanlığı'na gidecek. Aslında bilmeniz gereken şu; daha önce kendisinin ABD Elçiliği'ne yönelik bir canlı bomba eylemi ve onun sonucunda meydana gelen gelişmeler var. Bunu Sayın Müsteşar'la paylaşmak üzere gidiyor, bunun için randevu almış. Bu zaten daha önceden belirlenmiş, kendileri de bu yönde bir açıklama yaptılar. Ancak bu ziyaret esnasında, bu görüşme esnasında benim aşağı yukarı açıkladığım ve benim gösterdiğim tepkiye benzeyen bir tepkinin gösterileceğini de tahmin etmeniz gerekiyor. Bu yönde dikkatinin çekilmesi ve uyarılması da söz konusudur. Hasleten bugün 15.30'daki randevu bunun için değil önceden belirlenmiş olan bir saat ve bir görüşmedir. Ancak bu gelişmeyle birlikte sayın büyükelçinin dışişleri tarafından uyarılması ve dikkatinin çekilmesi de söz konusudur. Bunu da zaten tahmin edebilirsiniz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: