Hüseyin Göz, Makü’ye Veda Etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Genel Sekreteri Hüseyin Göz, emekliye ayrıldığını açıkladı.MAKÜ Genel Sekreteri...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Genel Sekreteri Hüseyin Göz, emekliye ayrıldığını açıkladı.

MAKÜ Genel Sekreteri Hüseyin Göz, Senato Toplantı Odası’nda düzenlediği toplantı ile emekliye ayrıldığını açıkladı. Temmuz ayı itibariyle yıllık izne çıktığını ve izin sonrası 65 yaş haddi sebebiyle emekliye ayrıldığını belirten MAKÜ Genel Sekreteri Hüseyin Göz “Üniversitedeki çalışma süremin son noktasını sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. 17 Temmuz itibariyle izne, izin dönüşü de emekliye ayrılacağım. MAKÜ bu hale geldiyse, büyük katkı yerel ve ulusal basınındır. Bize bugüne kadar üniversite konusunda yaptığınız yardımlar, bize gösterdiğiniz desteği biz hiçbir kurumdan almadık. Bizim her zaman yanımızda oldunuz ve olaya kurumsal kimlik olarak baktınız, olaya sen ben kavgası olarak görmediniz ve bunun neticesinde MAKÜ, 2012 yılında gördüğünüz seviyeye ulaştı” dedi.

Reklam
Reklam

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kuruluş sürecini anlatan MAKÜ Genel Sekreteri Göz, “Ben 1987 yılında öğretim görevlisi olarak Eğitim Fakültesi’ne atanmıştım, daha sonra Burdur Meslek Yüksekokulu’na geçtim, 24 Ağustos 2006 yılında da Genel Sekreterliğe atandım. Tabiki üniversitenin kuruluşunda geldiğimiz noktaya göre geçmişte ilk başladığımız yer eğitim fakültesiydi. Başka bir binamız yoktu. Bir Eğitim Fakültesi, bir de Meslek Yüksekokulu binası vardı. Eğitim Fakültesi’nin bu binası da Dekanlık ve aynı zamanda öğretim görevlilerinin binasıydı. Biz buraya başladığımızda o zamanki Kurucu Rektörümüz Metin Lütfi Baydar ve o zamanki SDÜ Genel Sekreteri Ahmet Tefik Köse, bu çalışmanın başında bizlere yardımcı oldular. İlk adımları onlarla birlikte attık” dedi.

EKİP OLUŞTURURKEN BAZI HATALAR YAPTIK

MAKÜ’nün kuruluşunda idari kadro konusunda hata yaptıklarını belirten Genel Sekreter Hüseyin Göz, “Üniversite kurulunca, bir fısıltı gazetesi ortaya çıktı. Bunun nedeni kadrolaşmaydı. Tabi idari kadro olarak Metin Lütfi Baydar hocamız idari kademeyi oluşturma görevini bana vermişti. Çağırdı beni yanına ‘Hüseyin karışmam işine, yalnız akıllı başlı adamlardan, bunları seç ve üniversitenin adı bunlarla yürüsün’ dedi. Biz bu konuda bir takım kararlar aldık ve ilgili arkadaşları davet ettik. Göreve başlattık. Ekip oluşturmada hata yaptık. İçimizden bazı çürük arkadaşlar çıktı ama neticede de o kendi içindeki sistem, o arkadaşları sistem dışına atmayı başardı. Üniversite kuruduğundan itibaren bizim elimizdeki ekibin fazla bir idari deneyimi yoktu. Eğitimler sayesinde biz MAKÜ’nün kurumsallaşmasının adımlarını attık. Üniversitenin kuruluş parası 500 bin TL idi. Bu para geldiğinde biz ne yapacağımızı şaşırdık, ne alırsınız, ne koyarsınız ama burada Eğitim Fakültesi’nin birtakım bütçelerini kullanmak suretiyle çalışmalara başladık. Elde para olmadığını bilen hayırsever Burdurlu işadamlarımız, destek çıktılar ve paralarını geri istemediler” dedi.

Reklam
Reklam

Emeklilik yaşını geçen yıl doldurduğunu fakat MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın ısrarı üzerine bir yıl daha görev yaptığını belirten Hüseyin Göz, ağustos ayı itibariyle resmen emekli olacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: