Hüyüklü Çiftçiler Beyşehir Gölü’nün Suyunu İstiyor

Konya’nın Hüyük İlçe Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, Hüyük ilçesi olarak 200-250 bin dekarlık tarım...

Konya’nın Hüyük İlçe Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, Hüyük ilçesi olarak 200-250 bin dekarlık tarım alanları olduğunu ifade ederek, "Biz, Hüyük çiftçisinin burnunun dibindeki Beyşehir Gölü sularıyla da buluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, Hüyük ilçesi olarak göle kıyısı bulunan Beyşehir Gölü’ne 9 asırdır bekçilik yaptıklarını dile getirerek, buna rağmen, Hüyük’teki tarım alanlarının büyük bölümünün suya ihtiyacı olduğunu belirtti. Beyşehir Gölü’nün altında bulunan ve kilometrelerce uzaktaki bazı ilçelerdeki tarım alanlarının göl sularıyla buluşturulması sonucu birçok değişik ürünün yetiştirildiğini kaydenen Şahin, "Bu bölgedeki çiftçiler her yıl traktörlerini yenilediği halde, Hüyük çiftçisi göl sularını sadece seyretmekle yetiniyor. Biz göle bakarız ama artık ‘bakmayalım’ diyoruz. Şu topraklarımızın göl sularıyla da buluşturulmasını istiyoruz. Suyla buluşturalım ki, artık biz işimizi biliyoruz, öğrendik Allah razı olsun. Ama Hüyük ilçesinin tarım alanlarının tamamının biz suyla buluşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şahin, “Hüyük olarak biz şunu çok iyi biliyoruz, bizden turizm memleketi olmaz. Bizden yüzde yüz anlamda söylüyorum sanayi memleketi de olmaz. Ama bizden çok güzel bir tarım memleketi olur. Burada pilot bir tarım olur, organik tarım olur. Bu organik tarımı başardığımızda ilçemize tersine göç başlar. Şu anda Hüyük nüfusuna kayıtlı 51 bin nüfusumuz var. Ama bunun 17 bini yok. Nerede? Çeşitli il ve ilçelerde. Çorba parası için, karnını doyurmak, çocuğunu okutmak için asgari ücretlerle çalışmaya gidiyor. Ama şu son 5 senede ilçemize tersine göç başladı. Çünkü ilçemizde 1 dekarlık yerden İsrail usulü gibi artık çiftçimiz 10 bin lira para kazanır hale geldi. Çiftçimiz kızının düğününü borçsuz yapar hale geldi. Bunun yolu yordamı bilgili çalışmaksa işte biz bilgilendik, bilgilendirdik. Uyumadık, uyutmadık yapılan göletler sayesinde tarım alanlarımızın suyla buluştuğu alanları ise nasıl bereketli bir hale getirdiğimizi herkese gösterdik. Şu anda köy ve beldelerimizde marmelatı, aroması çok güçlü çileği yetiştirdik, kirazı ve diğerlerini ürettik” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: