Huzur Evi Ve Kız Yurdu Ev Sistemine Geçecek

Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak, Huzur Evi ve Kız Yurdunda kalanlara...

Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak, Huzur Evi ve Kız Yurdunda kalanlara ev tipi konutlarda yaşama olanağı sunulacağını söyledi.

Arif Atak, huzur evinde kalan yaşlılar ve kız yurdunda kalan öğrenciler için ev tipi binalar inşa edileceğini aile ortamından uzak kalan öğrenci ve yaşlılara, daha huzurlu bir ortamın hazırlanması amacıyla yapılacak ev tipi konutların proje ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini bildirdi.

Atak; " Huzur Evini yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi yapacağız. Buradaki amacımız bakanlığın ev sistemine geçilmesini istemesiyle birlikte yeni yapacağımız huzur evi 370 metrekarelik evler olacak. Yaklaşık 12- ya da 13 evden oluşan 1 idari binası bulunan, hobi bahçeleriyle, dinlenme salonlarıyla güzel bir mekan inşa edilecek. Her villada 6 yaşlımız kalacak ve herkese bir oda verilecek. 80 kapasiteli Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezimizin ödeneği çıktı, proje ihalesi ise önümüzdeki günlerde gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Diğer yandan kız yurdunun da ödeneğinin çıktığını kaydeden Atak, “Bu da ev sistemi şeklinde inşa edilen villalardan oluşacak” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz