Huzurevi misafirlerini bekliyor

TOKAT (İHA) - Faaliyete geçerek yaşlı kabulüne başlanan Tokat Huzurevi'nde 100 kişinin rahatlıkla kalabileceği bildirildi. Tokat Valisi Mehmet Gündoğdu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erol Arlı, İl Emniyet Müdürü Yusuf Altınpınar ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak ile birlikte huzurevinin önünde konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Gündoğdu, Tokat'ın köy ve kasabalarında çok sıkıntılı vatandaşlar gördüğünü belirterek, "Bu vatandaşlarımızı hayatlarının sonbaharında devletin müşfik elleri arasına alacağız.Yaşlılarımızın kalan ömürlerini rahat bir şekilde geçirmeleri için Tokatlı hayırseverleri yardıma çağırıyoruz. Huzurevinin yapımı bitirildi. Personel kadrosu tamamlandı. Buraya gelecek yaşlılarımıza anne ve babamıza gösterdiğimiz ilgi ve almakayı göstermek asli görevimiz olmalıdır. Toplumumuzdaki dayanışma, sevgi ve muhabbet duygularının buralara birebir yansıtılması bizlerin dileğidir" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Gündoğdu'nun konuşmasının ardınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erol Arlı, huzurevine kayıt yaptırmanın şartlarını şöyle sıraladı:

"En az 60 yaşında olmak. 20 kişilik özel bakım bölümüne yatalak haldeki yaşlılar kabul edilecek. Normal bölüme, sağlık durumunda fiziksel ve psikolojik yönde rahatsızlığı bulunmayan, yemek, banyo, tuvalet ihtiyacını tek başına giderebilen, bulaşıcı hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı olmayan yaşlılar kabul edilecek. Sosyal güvenlik kuruluşuna kaydı olan yaşlılardan belirli bir ücret alınacak. Geliri olmayan yaşlılardan ücret alınmayacak ve 20-25 milyon civarında aylık verilecek."