Huzurevi sakinleri kışın vakitlerini bilardo oynayarak değerlendiriyor

Yozgat Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan 80’lik dedeler, vakitlerini kitap...

Yozgat Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan 80’lik dedeler, vakitlerini kitap okuyarak ve bilardo oynayarak değerlendiriyor. Dedeler, bilardoda iddialı olduklarını ve kendilerini yenebilecek rakip bulamadıklarını belirtiyor.
Kış aylarında, zamanlarının çoğunu üç yıl önce huzurevine alınan masada bilardo oynayarak geçiren yaşlılar, güneşli havalarda ise huzurevinin bahçesinde oturarak gazetelerini okuyor, yazın ise huzurevi bahçesinde oluşturdukları hobi bahçelerine ektikleri sebze ve meyvelerle uğraşarak zamanlarını geçiriyor.
Yaşları 60 ile 85 arasında değişen huzurevi sakinlerinden Dursun Yücel (65), huzurevinde çok rahat ettiklerini belirterek, "Var olsun adaletimiz, sağ olsun devletimiz, milletimiz ve müdürlerimiz. Biz huzurevinde çok rahatız. Devletimiz bizim her şeyimizi karşılıyor. Burada bilardo oynuyoruz.” dedi.
Ömer Efe (85) de hayatında ilk defa huzurevinde bilardo oynadığını söyledi. Efe, “Bilardo oynamak zor değil. Öğrendik. Bilardo oynamayı askerde silah atışına benzetiyorum. Birkaç defa daha oynarsam herkesi yenerim." diye konuştu.
Veli Özkan (86) ise gençliğinde hiç bilardo oynamadığını ve ilk defa bilardoyu huzurevinde öğrendiklerini belirterek, "Bilardo oynamak güzel. Oyunu en iyi bizim ekip oynuyor. Burada bizi yenecek rakip göremiyorum. Fakat dışardan başka rakipler gelirse bilmiyorum." şeklinde konuştu.
Halil Uzbek (72) de huzurevinde üç aydır kaldığını, bilardoyu da bu süre içerisinde öğrendiğini ifade ederek, bilardo oynamasını çok sevdiğini söyledi.
Yozgat Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü İsmail Doğan, amaçlarının, huzurevinde kalan yaşlıların boş zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirmek olduğunu kaydetti. Doğan, şöyle dedi:
"Huzurevimiz 72 kişi kapasiteli, fakat şu an 42 yaşlımız kalıyor. Yaşlılarımıza en güzel şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda bizler de buraya gelerek yaşlılarımızla oyun oynayarak, onların gönüllerini alıyoruz. Huzurevimiz büyük bir tadilata gireceği için tam kapasiteli çalışmıyor. Yazın inşallah tadilatın tamamlanması ile yaşlılarımıza daha güzel imkanlar sunacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz