Huzurevi Sakinlerinin Kemik Ölçümleri Yapılıyor

Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi, daha önce yerlerinde muayene ettiği huzurevi sakinlerini...

Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi, daha önce yerlerinde muayene ettiği huzurevi sakinlerini bu kez de özel araçlarla hastaneye getirdiği yaşlıların kemik ölçümlerini yaptı. Hemşire Fatma Çolak’ın duyarlılığı ile başlatılan çalışmayla unutulmadıklarını gören huzurevi sakinleri, rahat bir şekilde sağlık hizmeti almanın hazzını yaşadı.

Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi, kemik hastalıkları ve rehabilitasyon üzerine il ve bölge halkına hizmet veriyor. Hastane bugünlerde Hemşire Fatma Çolak’ın öncülüğünde örnek bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atıyor. Geçtiğimiz hafta huzurevi sakinlerini yerlerinde ziyaret eden hastane çalışanları, yaşlıları yerlerinde muayene etti. Bu hizmetin devamı olarak da huzurevi sakinlerini hastanede ağırlamayın kemik ölçümlerinin yapması planlandı. Bu kapsamda özel araçla bugün huzurevinden alınan bir grup yaşlı, hastaneye getirilerek kemik ölçümleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde gruplar halinde huzurevine getirilecek diğer yaşlıların kemik ölçümleri yapılacak.
Hastane Yöneticisi Abdullah Cantürk, hastane olarak 65 yaş ve üzeri kişilere yılda en az bir doktor ziyareti, sosyal değerlendirme, aktivitenin değerlendirilmesi, ruhsal yönden değerlendirme, duyuların değerlendirilmesi, genel işlevsel değerlendirme, tedavinin düzenlenmesi ve takibi gibi hizmetler sunduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Yaşlılıkta ortaya çıkan sağlık sorunlarının çözümünde koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin bir arada düşünülmesi gerektiğini söyleyen Cantürk, “ Bu dönemdeki sağlık sorunları çoğunlukla kronik hastalıklar olduğundan bu sağlık sorunlarının korunmasında erken tanı çalışmaları ağırlıklı olacaktır. Risk gruplarına yönelik çeşitli hastalık taramaları ve hasta olanların tedavisi yoluna gidilmelidir.” dedi.

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu anlatan Cantürk, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran kültürü ve değerleri yarınlara taşımayı sağlayan değerli varlıklar olduğunu kaydetti. Cantürk, amaçlarının bir ömrü sevdiklerine, topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde bir kenarda unutulmadan, insan onuruna yakışır şekilde yaşama hakları olduğu bilincini pekiştirmek olduğunu dile getirdi.

Bu amaçla hastane olarak huzurevi sakinlerini ziyaret edip yerinde poliklinik ve muayene hizmeti verdiklerini anlatan Cantürk, “Bu hizmetin devamı olarak belirlediğimiz günlerde huzurevi sakinlerimizi hastanemizde ağırlayıp kemik ölçümlerini yapmayı planladık. Bu plan doğrultusunda ulaşım ve bekleme problemi yaşanmaması için muayene edeceğimiz yaşlılarımızı gruplar halinde haftalara böldük ve ilk grubu bugün hastanemize getirerek muayenelerini yaptık. Değir yaşlılarımızı da belirlediğimiz günlerde getirip kemik ölçümlerini yapacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: