Huzurevinde nişanlanan çifti ölüm ayırdı

Adana (AA)- İkinci baharlarını yaşadıkları Adana Huzurevi'nde "gönül yaşlanmıyor" diyerek evlilik kararı alan çifti ölüm ayırdı. 81 yaşındaki emekli banka müdürü Mümin Derici, düğüne 3 gün kala nefes darlığı ve kalp yetmezliği sonucu ölen gelin adayı 75 yaşındaki Nedime Ergüder'in yasını tutuyor.

Aynı zamanda Adana Musiki Cemiyeti kurucularından udi Mümin Derici, kendisi gibi huzurevinde kalan Nedime Ergüder ile evlenerek 38 yılık yalnızlığına son vermek istedi. Ergüder'i Huzurevi Müdürü Nurdan Kama'dan "Allah'ın emriyle isterken kalbinin genç bir delikanlı gibi çarptığını" anlatan Derici, bir gece yarısı saat 03.00'te cep telefonu mesajı geçerek evlenme teklif ettiği müstakbel eşini sabah yine cep telefonundan aradı, ancak bu kez telefona hemşire çıktı ve acı haberi verdi.

Reklam
Reklam

Düğüne 3 gün kala aldığı haberi, Nedime Ergüder ile huzurevi bahçesinde özenle döşedikleri küçük evlerinde gözyaşı dökerek anlatan yaşlı adam, şunları söyledi:

"Hemşire hanım bana 'Mümin amca buraya gelebilir misin? Uzaktaysan araba göndereyim' dedi. Yakında olduğumu söyleyip bir solukta huzurevine geri döndüm. Kapıda beni bir görevli karşıladı, müdüre hanımın odasına götürdü. İçime bir ateş düştü sanki, kötü bir şey olduğunu anlamıştım. Bana onun ölüm haberini verdikleri
an ben de öleceğimi düşündüm. Eşimi yıllar önce kaybettim, 3 çocuğum var ama kimsesiz gibiydim. 38 yıllık yalnızlığım bitecek sanmıştım, kadere bakın ki yine yalnızım. Benim alnıma böyle yazılmış."

Mumin Derici, nikah işlemlerini tamamladığı eşini kaybetmenin acısıyla uduna sarılarak "Her gece yollarda gözledim seni/İnan ki gönülden özledim seni/Günlerce aradım yakan buseni/Unutmam sevgilim unutmam seni"dizeleriyle başlayan aşk şarkısının ardından, "Geç buldum çabuk kaybettim/Hicran oldu hayat bana" ve son olarak "Ecel üç gün izin ver, yare kavuşayım" adlı şarkıyı okurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam