Huzurevleri İncelendi

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep...

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal ve Samsun İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyeleri Ladik, Havza ve Bafra Huzurevlerini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundular.

Sırasıyla Ladik Kemal Kaplan Huzurevi, Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi ve 75. Yıl Bafra Huzurevi’ni ziyaret eden heyet huzurevlerinin standartlara uygun olarak yapıldığını, yaşlıların ve bakıma muhtaç vatandaşların ferah bir ortamda yaşamlarını sürdürdüklerini görünce yapılan çalışmaların faydalı olduğu kanaatine ulaştılar.

Reklam
Reklam

Yapılan incelemelerde, yaşlılarla bol bol sohbet eden komisyon üyeleri, sıkıntıları olan vatandaşları birebir dinlediler. Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, yapılan incelemelerin ve ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, huzurevinde kalan vatandaşların ilgiye muhtaç olduklarını belirterek, “Bu tür ziyaretler, huzurevi sakinlerine moral veriyor. Samsun’daki tüm vatandaşlar huzurevlerini ziyaret ederek yaşlılarımızın sıkıntılarını dinleyebilir onlarla sohbet edebilirler. Onların gerçekten ilgiye ihtiyaçları var. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 huzurevi ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 1 huzurevi olmak üzere ilimizde 5 huzurevi bulunmaktadır. Huzurevlerinin kalitesinin artması, yaşlılarımızın daha güzel ortamlarda yaşamlarını idame etmelerine vesile olacaktır. Bu noktada Samsun İl Genel Meclisi olarak yapılan her projeyi destekliyoruz” dedi.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Fikret Oy ise, yaşlıların sık sık ziyaret edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Komisyon olarak yaptığımız incelemelerde, yapılan huzurevlerinde hiçbir eksiklik göremedik. Gerçekten çok güzel, lüks ortamlarda yaşlılarımız ağırlanıyor. 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet alıyorlar. Ancak tek bir eksikleri var ilgi. Çalışan personel yaşlılarımıza ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımızın da huzurevlerinde kalan yaşlılara ilgi göstermesi lazım. Yapılan bir ziyaret onları ziyadesiyle mutlu edecektir” açıklamalarında bulundu.

Reklam
Reklam

Huzurevlerinde yapılan incelemelere, Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın, MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Bektaş, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Fikret Oy, İl Genel Meclisi üyeleri Ali Arslan, Hüseyin Esen, Salim Özal, Remzi Töre, Bünyamin Duran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal ve İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: