Huzuru Bakır Işlemeciliğinde Buldular

GAZİANTEP (AA) - ZERİN ÖZDİLEK - VELİ GÜRGAH - Gaziantep'te tedavi gören madde bağımlısı çocuklar, bakır işlemeciliği kursuyla topluma kazandırılıyor.

"Bunların birini kazanabilsek ne mutlu bize" Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, geleneksel meslekleri yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 2008'den itibaren İŞKUR ile işbirliği yaparak çeşitli meslek edindirme kursları düzenlediklerini söyledi. Bu kapsamda son olarak tedavi gören madde bağımlısı çocukları meslek sahibi yapmak amacıyla bakır işleme kursu açtıklarını dile getiren Açık, "Bu çocuklarımızın elleri bu işe bayağı yatkın. Beni şaşırttılar. Önceden böyle düşünmüyordum. Madde bağımlısı, sokak çocukları denildiği zaman hep böyle olumsuz yönleri düşünmemek lazım. Biz bunları eğitiyoruz. Bunların birini kazanabilsek ne mutlu bize" diye konuştu. Çocukların hayata kazandırılması için ellerinden geldiğince destek vereceklerini ifade eden Açık, mesleği öğrenen gençleri istihdam ettiklerin kaydetti. Madde bağımlısı çocuklara imkan tanınması gerektiğini ve onlara da fırsat verilmesi gerektiğine işaret eden Açık, "Bunlar bizim çocuklarımız, bunları kaybetmemek lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: