''Huzuru bozmak için komplolar başladı''

Çankırı (AA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Türkiye'nin huzurunu bozmak, yine eski yıllarda olduğu gibi iç çekişmelerin içine atmak için komplolar başladı" dedi.

AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Çankırı'ya gelen Gül, Çankırı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir ülke haline geldiğini, Avrupa'da 4 yıl içinde yüzde 35 oranında büyüyen hiçbir ülkenin bulunmadığını söyledi.

"10 sene sonra Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olacağız" diyen Gül, Cumhuriyet tarihinde ilk defa fert başına düşen milli gelirin 5 bin doların üzerine AK Parti iktidarında geçtiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki iyi yönde yapılan gelişmelerden rahatsız olanların da bulunduğuna işaret eden Gül, "Bunlardan biri, bölücü terör örgütüdür.Tekrar, askerlerimize, polislerimize, güvenlik güçlerimize saldırmaya kalktılar. Türk askeri, Türk polisi, hep beraber sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Gül, Türkiye'de insanların büyük umut içinde olduklarını, istikrar, huzur ve kalkınmanın ülkede var olduğunu vurgulayarak, "Danıştaya yapılan saldırı aslında bütün devletimize, hükümetimize, millete yapılan saldırıdır. Onun için, lanetle kınıyoruz, nefretle telin ediyoruz. Hayatını kaybeden çok değerli hakimimize gerçekten Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk polisi bunu çözecektir. Bu işin arkasında kim varsa hepsini çıkaracaktır" diye konuştu.

AK Parti'nin henüz 5 yaşına girmediğini, ancak buna rağmen büyük başarılara imza atan bir parti olduğunu ifade eden Gül, bir şeyin kıymetini anlamak için onu başka bir şeyle kıyaslamak gerektiğini, partilerinin başarısınınsa 4 sene öncesiyle karşılaştırılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam