Hz. Muhammed'e Hakaret Içeren Filme Tepkiler

Adana'da bir grup, Cuma namazı çıkışında Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Adana'da bir grup, Cuma namazı çıkışında Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Cuma namazı sonrası 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Ellerinde "Canımız 'O'na feda olsun", "Bu çirkinlikler 'O'nun güzelliklerini lekeleyemez" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan platformun dönem sözcüsü Yılmaz Geçer, filmde Hz. Muhammed'in doğrudan hedef alındığını, İslam dininin ise masum insanları, kadınları ve çocukları katlettiren bir "kanser" olarak tanımlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Müslümanların dini değerlerine daha önceki yıllarda da hakaretlerde bulunulduğunu belirten Geçer, şunları kaydetti:

"Avrupa, İsrail ve ABD bu defa da bir 'Kıpti' tarafından çekilen filmle Müslümanlara olan düşmanlıklarını ve kinlerini kusmuşlardır. Bu yeni senaryo hiç şüphesiz öncekilerin devamı olup Müslümanları tahrik etmek ve bazı karanlık hesaplar için yaptıkları sistematik saldırılardan biridir. Yeryüzünde hiç kimsenin efendimize dil uzatmaya hakkı yoktur. Düşünce ve basın özgürlüğü hiç kimseye Müslümanların kutsallarına edepsizce saldırma hakkını vermez."

Yapılan duaların ardında grup dağıldı.

Muhabir: Ömer Yıldız / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz