Hz. Muhammed'e Hakaret Içeren Filme Tepkiler

Türk Diyanet Vakıf-Sen Tokat Şube Başkanı Necmettin Demirden, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme karşı tüm Müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye

Türk Diyanet Vakıf-Sen Tokat Şube Başkanı Necmettin Demirden, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme karşı tüm Müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye davet etti.

Demirden, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de yaşanan film rezaletinin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. Filme tepki gösteren Demirden, "ABD'de Hz. Peygamberimiz'e hakaret içeren filmin gösterilmesi alçaklığın en aşağısıdır. En uzak ülkenin bile çok yakınlaştığı, arada hiçbir engelin kalmadığı günümüzde son din olan yüce İslam dinine ve onun şanlı peygamberi olan son Peygamber Hz. Muhammed'e herkes saygı göstermelidir. Özellikle kendilerini ileri, medeni, demokrasinin en üst noktasında gören ABD ve batılı ülkelerde yapılan bu edepsizlikleri kınıyoruz. Kutsal değerlerimize hakaret Batı'da alışkanlık oldu" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Demirden, şunları kaydetti:

"Özellikle demokrasi kahramanı gibi gözüken ABD yetkililerinin ikiyüzlülüğünü görmekteyiz. Unutulmasın ki bu tür girişimler son din İslam'ın, son kitap Kur'an'ın ve son Peygamber Hz. Muhammed'in yüceliğine en küçük bir halel getiremez. Sadece bunu yapanların sapık düşüncelerine ve sözde demokrasi, özgürlük havarisi ülkelerin ve yöneticilerinin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır. Bu rezalete karşı tüm Müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye davet ediyoruz."

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: