Hz. Muhammed'e Hakaret Içeren Filme Tepkiler

Gaziantep'te, Saadet Partisi Gençlik Kolları'na üye bir grup Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Gaziantep'te, Saadet Partisi Gençlik Kolları'na üye bir grup Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Maarif Meydanı'nda yapılan protestoya üyelerin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarından da katılım oldu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Akar, İslam'ı savaş dini olarak tanıtan filmde Müslümanlar'a açıkça hakaret edildiğini belirtti.

Filme sessiz kalınmasını ve bunun ifade özgürlüğüne bağlanmasının haksız bir tutum olduğunu aktaran Akar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman'ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki, İslam'a ve Hz. Muhammed'e yöneltilen hiç bir hakaret cevapsız kalmayacaktır. Yaşanan kaosun sorumlusu Amerikadır. Amerika, İslam coğrafyasından ve mazlum halklardan ve hatta kendi halkından özür dilemelidir. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmelidir."

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: