Hz. Muhammed'e Hakaret Içeren Filme Tepkiler

Sakarya'da Saadet Partisi İl Gençlik Kolları üyeleri, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Sakarya'da Saadet Partisi İl Gençlik Kolları üyeleri, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan partililer, Amerika ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Gençlik Kolları Başkanı Uğur Girgin, grup adına yaptığı açıklamada, İslam'ı terör dini olarak tanıtan filmde, Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini belirterek, yıllardır sürdürülen diyalog çalışmalarının İslam'a ve peygamberine saygısızlığı azaltmadığını, aksine artırdığını öne sürdü.

Batılı ülkelerin, İslam dini söz konusu olunca her türlü saygısızlığı ve hakareti ifade özgürlüğüne dayandırdığına dikkati çeken Girgin, "Batılı ülkelerin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. İslam Peygamberi'ne hakarete yeltenen bu film, binlerce Müslümanı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki İslam'a ve Hz. Muhammed'e yöneltilen hiçbir hakaret cevapsız kalmayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Muhabir: Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: