Hz. Muhammed'e Hakaret Içeren Filme Tepkiler

Ağrı Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, "İslam ile efendimize yapılan hakaret, özgürlük ve hürriyet fikir özgürlüğü gibi

Ağrı Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, "İslam ile efendimize yapılan hakaret, özgürlük ve hürriyet fikir özgürlüğü gibi düşünceler içerisine konamaz" dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin gösterime girmesinin amacının, Müslümanları provoke etmek olduğunu söyledi.

Olayın ciddi bir provokasyondan ibaret olduğunu belirten Akbaş, şöyle konuştu:

"Çok ciddi bir tahriktir. Ve bu provoke işlemi Libya'da kısmen olsa da başarılmıştır. ABD'de yakında başkanlık seçimi var. Obama'yı zor durumda bırakmak için yapılmış bir komplo gibi duruyor. Biz yakın tarihte ABD'nin başkanlık seçimlerinde böyle olayları gördük. Veya Müslümanları terörist gibi göstermek isteyen çevrelerin oyununa benziyor. Bu efendimize ve dinimize yapılmış hakaret dolu film, tabii ki kabul edilecek bir yanı yoktur."

Reklam
Reklam

Akbaş, Müslümanların tahriklere kapılmaması gerektiğini ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakareti meşru yollarla, gerekli mecrilere temasa geçilerek çözmek gerektiğini dile getirdi.

Filmle herhangi bir ilişkisi olmayan insanlara zarar vermenin olayı çözüme kavuşturmayacağını ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:

"Olayla ilgisi bulunmayan kişilere zarar vermek veya öldürmekle çirkin emellere de çanak tutmuş oluruz. İslam'a ve efendimize yapılan hakaret, özgürlük, hürriyet fikir özgürlüğü gibi düşünceler içerisine konamaz. ABD'nin bu konuda yetkili mercileri bu filmden dolayı ölen insanların hakkını, filmi tasarlayanlardan sorması gerekmektedir. Buna sebebiyet verenler cezalandırılmalıdır. Bu olayı kınıyorum."

Muhabir: Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz