Hz. Muhammed'e Hakaret Içeren Filme Tepkiler

ŞANLIURFA (A.A) - Merkezi Siverek'te bulunan İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) üyeleri, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto

ŞANLIURFA (A.A) - Merkezi Siverek'te bulunan İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) üyeleri, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi protesto etti.

Kanlıkuyu Meydanı'nda yapılan protesto gösterisinde vatandaşlar çeşitli dövizler taşıyarak filme tepkilerini gösterdi.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Şeker, filmin açıkça Peygamber Efendimiz'e hakaret içerdiğini belirtti. Şeker, bunun asla kabul edilemeyeceğini ve Müslümanlar'ın böyle bir küstahlığa tahammül edemeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Yeryüzünde hiç kimsenin Efendimiz'e dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü hiç kimseye Müslümanlar'ın kutsallarına edepsizlikte bulunma hakkı vermez. Bu menfur olayın tüm faillerini lanetliyoruz. Allah'ın laneti kafirlerin üzerine olsun."

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: