'Hz. Muhammed'in hayatı' konulu bilgi yarışmasına bin 500 öğrenci katıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Hz. Muhammed (SAV)'in hayatı ile ilgili...

Antalya’nın Alanya ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Hz. Muhammed (SAV)'in hayatı ile ilgili bilgi yarışmasına bin 526 öğrenci katıldı. 2 okuldaki 50 sınıfta yapılan bilgi yarışmasında 100’ü aşkın da öğretmen görev aldı.

Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği (AKED), ilçede bulunan okulların 9. sınıflarında eğitim gören öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenledi. Bilgi yarışmasında Hz. Muhammed (SAV)'in hayatı ile ilgili 63 soru soruldu. Alanya Lisesi ve Alanya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bilgi yarışmanın ödülleri için 20 Nisan’da Belediye Kültür Sarayı’nda tören düzenlenecek. İlk 63’e giren öğrencilerin ödül alacağı bilgi yarışmasında sürpriz ödüller de verilecek.

Reklam
Reklam

Bilgi yarışmasından çıkan öğrenciler soruları kolay bulduğunu belirterek, hedeflerinin ilk 63’e girmek olduğunu söyledi. Bazı öğrenciler de verilen ödüller için değil, İslam Peygamberi ile ilgili bir konu olduğu için bilgi yarışmasına katıldıklarını dile getirdi.

Bilgi yarışmasında başarılı olanlara altın, bisiklet, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi ödüller dağıtacaklarını belirten AKED Başkanı Ali Oğuz, “Alanya’da 26 lise var. Hepsinde okuyan öğrencilerin çoğu bilgi yarışmamıza katıldı. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerimize katılması bizi sevindirmektedir. Amacımız eğitime yararlı olmak. 2007 yılından beri derneğimiz sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin dayanışmasını sağlamak açısından önemli bir işlevdir. Bu yaptığımız kültürel faaliyetlerin son halkasını teşkil eden Peygamber Efendimizin hayatını konu alan bir bilgi yarışmasıdır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: