"Hz. Peygamber Ve İnsan Onuru" Konferansı-Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, "Kardeşlik, (çözüm süreci) bu yeni süreçte de ülkemizin birlik, beraberliğine, bin yıllık tarihi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, "Kardeşlik, (çözüm süreci) bu yeni süreçte de ülkemizin birlik, beraberliğine, bin yıllık tarihi süreçteki o duyguya da önemli bir katkı sağlamıştır diye ümit ediyorum" dedi.

Yılmaz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 14-20 Nisan tarihlerinin "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlandığını anımsattı.

Hz. Muhammed'in insanlığa öğrettiği, kazandırdığı bir değeri, her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda konsept olarak belirlediklerini anlatan Yılmaz, "Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez'in ve yardımcıları, bizlerin göreve gelmesinden sonraki süreçte, biraz daha belirgin bir şekilde daha önemli bir konuyu, daha yaygın, bütün kitlelere ulaştırmak üzere bir seferberlik başladı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yılmaz, geçen yıl Kutlu Doğum Haftası'nda "Kardeşlik Hukuku, Ahlakı ve Hz. Peygamber" konusunun işlendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Burada amacımız şuydu; kardeşlik, bütün insanlığın hasret çektiği, çok sık kullandığı, özlem duyduğu sıcak, sevimli bir kelime. Kardeşlik edebiyatı çok yapılıyor da, kardeşliğin hukuku, ahlakı nedir, erdemleri hangileridir- Bunlar konuşulsun istedik. Kardeşlik bir söylem olmaktan çıksın, eylem olsun arzu ettik. Bu konuyu geçen sene, toplumda insanlarımızla paylaşmaya özen gösterdik ve hamdolsun memnuniyetle görüyoruz ki, artık, kardeşlik hukukundan, ahlakından bahsediliyor. Kardeşlik hukuku diye bir kavramın varlığı artık herkes tarafından bilinip kullanılıyor. Kardeşlik, bu yeni süreçte de ülkemizin birlik, beraberliğine, bin yıllık tarihi süreçteki o duyguya da önemli bir katkı sağlamıştır diye ümit ediyorum."

-"Her insan, onurlu doğar"-

Bu yıl ise "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konusunun belirlendiğini aktaran Yılmaz, her insanın onurlu doğduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Yılmaz, insanların onurla yaşadığını ve bu şekilde hayatını tamamlamak istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kaide böyle, gerçek böyle mi- Orada söylenecek çok söz var. İnsan onuru ne kadar ayaklar altına alınıyor, rencide ediliyor, yüceltiliyor, nerelerde insanlar onursuzlaştırılıyor. Ona baktığımız zaman günümüzde, toplumumuzda ve başka toplumlarda her tarafta insan onurunun çok ciddi biçimde örselendiğini, ayaklar altına alındığını görünce, bizim her şeyden önce bu onuru ayağa kaldırmak ve insana insan olma onurunu anlatmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu düşünerek, bu konuyla yola çıktık."

İnsan bedeninin de onurlu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Bedenle ilgili bir tartışma vardır. Bu, günümüzde çok tartışılıyor. O da; insanın kendi bedeni üzerinde mi bir hakkı vardır, yoksa bedenin mi insan üzerinde hakkı vardır- Bu konuda bizim dini hükümlerimize baktığımız zaman bedenimizin bizim üzerimizde hakkı vardır. Onun hayat hakkı vardır. Biz onu, sağlığımızı korumaya, hayatımızı devam ettirmeye mecbur ve mahkumuz. Hayatımızı sonlandırmak gibi bir yetkimiz yoktur. Çünkü beden bize Allah'ın bir emanetidir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: