Hz. Peygamber'e Hakaret Filmi

Saadet Partisi Malatya Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, Hazreti Peygamber'e hakaret içeren film gibi girişimlerin İslam'ın yayılması karşısında İslam düşmanlarının

Saadet Partisi Malatya Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, Hazreti Peygamber'e hakaret içeren film gibi girişimlerin İslam'ın yayılması karşısında İslam düşmanlarının geldikleri paranoyanın boyutunu gösterdiğini belirtti.

Canbay, yaptığı yazılı açıklamada, küresel ırkçı emperyalizmin, İslamafobia ile, halkları arasında yükselen değer İslam'a karşı olan ilginin önünü kesmeye çalıştığını ifade etti.

Dünyada huzur ve barışın ancak İslam'la mümkün olduğunu belirten Canbay, küresel emperyalizmin insanlar arasında kin ve düşmanlığı yayarak hayatiyetini devam ettirmeye çalıştığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Filmi, "Müslümanlara doğrudan hakaret içeren provakatif, aşağılık ve art niyetli çalışmalar" olarak nitelendiren Canbay, filmin kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Milyonlarca Müslümanın yaşadığı ABD'nin kendi vatandaşı Müslümanların inançlarına karşı saldırılara engel olamadığını ve Müslümanların din hürriyetlerini garanti altına almayıp, terörist gibi gösterdiğini belirten Canbay, İslam'ın, Batı'da ve Amerika'da yükselen bir değer olarak her geçen gün ivme kazandığını, İslam Dinini seçenlerin sayısının arttığını ifade etti. Canbay, "Bu tür girişimler İslam'ın yayılması karşısında İslam düşmanlarının geldikleri paranoyanın boyutunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: