Hz. Peygamber'in Hayatını Okuyup Umre Kazanacaklar

Adana’da hem Hz. Peygamber (sav)'in daha iye tanıması hem de kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla...

Adana’da hem Hz. Peygamber (sav)'in daha iye tanıması hem de kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla kitap okuma yarışması düzenlendi. Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen ve ‘Ailemle O’nu Okuyorum’ sloganıyla yapılan yarışmada birinci olan kişi eşiyle birlikte umreye gönderilecek.

Dernekten yapılan açıklamada, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı ifade edilerek, şöyle denildi: "Okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle de gençlerimizin güvenilir kaynaklarla buluşmasını istiyoruz. Hayatı anlamlandırmak gibi bir kaygısı olanlar eninde sonunda bir şeyler yapmanın sorumluluğunu hissedeceklerdir. Bu sorumluluk, başka gönülleri gül bahçesinin güzelliklerine ulaştırabilmenin sorumluluğudur. Bu duyuş ve düşünüş çerçevesinde sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Amacımız insanımıza 'İnsanlığın İftihar Tablosu’nu tanıtmak. Bu meyanda okuma seferberliği başlattık. Hem okunacak kitabı belirlemiş hem de bu kitapla ilgili bir sınav düzenleyip cezbedici ödüller vererek Efendimiz (sav)’i yani aşkın bir insan portresini örnek alabilmenin kapılarını açmaya çalıştık.” denildi.

Reklam
Reklam

Yarışmanın Ümit Kesmez müstearıyla bilinen Reşit Haylamaz’ın kaleme aldığı 'Efendimiz (sav)'in Nurlu Hayatı' adlı kitabından, yetişkinler ve liseliler olmak üzere iki ayrı gurupta yapılacağı belirtildi. Sınavlar liseliler için 13 Nisan Cumartesi 18.00’de, yetişkinler için ise 14 Nisan Pazar günü aynı saatte yapılacak.

Liseliler kategorisinde dereceye girenlere Iphone4S, Ipad mini tablet, diz üstü bilgisayar, MP4, MP5, cep telefonları ve sürpriz hediyeler verilecek. Yetişkinler için ise umre, yurt dışı gezisi, Asya Termal Otel’de tatil, MP5, MP4 ve yine sürpriz ödüller olacak. Yarışmaya katılabilmek için www.kalbinmiraci.com internet adresinden kayıt yapılması gerekiyor. Adaylar sınav yerlerini internet adresinden öğrenebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: