IAFF Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul'da

Türkiye, atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Önümüzdeki ayda düzenlenecek şampiyonaya...

Türkiye, atletizm dalında ilk kez bir Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Önümüzdeki ayda düzenlenecek şampiyonaya 178 ülkeden 879 atlet katılacak ve Ataköy Atletizm Salonu’nda mücadele edecek.
İstanbul’da 9 - 11 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirecek IAFF Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte milli sporcular katıldı.
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, ilk kez Türkiye’de bir atletizm şampiyonası yapılacağını belirterek, “Ülkemiz büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapılacak. Yine Türk atletizmi bir spor salonuna kavuşuyor. Şuana kadar akredite olan ülke sayısı 178 sporcu sayısı da 869 oldu. Bu bir rekor katılım. Buradaki organizasyonun tüm sporcular farkında. Birçok başarı kazanmış atletler buraya gelmek için akredite olmuş durumda. Atletizm takımımız da bir aydır uluslar arası salon yarışlarına katılıyor. Onların performanslarını aldıkları derecelerle biz de ölçmüş olacağız.” diye konuştu.
Terzi, Ataköy’deki salonda 18 Şubat’ta Balkan Salon Atletizm Şampiyonası ardından da 24 - 26 Şubat tarihlerinde deneme yarışlarının yapılacağını ve ardından da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın gerçekleştirileceğini kaydetti.
Öte yandan şampiyonanın gerçekleştirileceği salonda bazı sorunların olduğu şeklinde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, şunları söyledi:
“Salonumuzda ufak tefek bazı sorunlar var. Bunları gidermeye çalışıyoruz. Aydınlatma ve ısınma problemleri vardı. Isınma olayını çözdük gibi şu anda bir tane ısıtıcı ünitesi çalışıyor. Şampiyonada dördü de çalışınca ses sorunu ortaya çıkıyor. Bunu çözümlemeye çalışacağız. Herhangi bir sorun yaşanacağını sanmıyorum.”
Bir gazetecinin, “Bu organizasyon sona erdikten sonra salon ne olacak ?” sorusuna ise Federasyon Başkanı Terzi, “Şu anda henüz bu salon federasyonumuza devredilmedi. Federasyon olarak çok önemli bir salona sahip olacağız. Bu salon sayesinde birçok organizasyona talip olacağız. 2015 Avrupa Atletizm Şampiyonası için müracaat ettik bize verileceğini düşünüyorum.” diye cevap verdi.
Öte yandan Ataköy’deki Atletizm Spor Salonu’nun 32 Milyon TL’ye malolduğu kamuoyuna açıklandı.
Basın toplantısında yer alan 400 metre engelli branşında yarışan milli sporcu Birsen Engin, İstanbul’da yapılacak şampiyonada yarışacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Milli sporcu, “Ülkemdeki bu organizasyonda mücadele etmekten mutluyum. Olimpiyatlar öncesinde iyi bir sınav olacak. Elemeyi geçmek bile başarı olacaktır.” diye konuştu.
60 metre engelli dalında yarışan milli sporcu Batuhan Buğra Eruygur da, yaşadığı şehirde yapılacak organizasyonda olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Milli Sporcu, yıllarca televizyonlardan izlediği ünlü atletlerle aynı pistte yarışmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu final koşmayı istediğini kaydetti.
Batuhan Buğra Eruygur, aynı zamanda hocası ile birlikte aynı branşta ona rakip olarak mücadele edeceğini sözlerine ekledi.
Öte yandan şampiyonada Tik Tak adlı maskot sporcularla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz