İbb Ve Gana, 'toplu Konut, Sağlık Ve Eğitimde İşbirliği'ne Gidiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile Gana’nın Akra şehri Belediye Başkanı Alfred O....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile Gana’nın Akra şehri Belediye Başkanı Alfred O. Vanderpuiye, birçok alanda işbirliğini öngören mutabakata imza koydu. Topbaş, “Arzu ediyoruz ki Afrika’nın kaynağı Afrika’ya bırakılsın” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gana Cumhuriyeti’nin başkenti Akra Belediyesi ile 'ulaşım sistemleri, sağlık, eğitim, katı atık yönetimi, toplu konut, toplu taşıma meslek eğitimi ve yerel yönetim' alanlarında işbirliğine gidiyor. Mutabakat zaptı, Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Akra Belediye Başkanı Alfred O. Vanderpuiye arasında imzalandı. İmza töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ile Akra Belediyesi’nden bir heyet de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Dünyada birçok kentte çalışmalarımız sürmekte. Afrika’da birçok kentte alt yapı hizmetlerinden içme suyu kullanımına kadar her yerde destek vermeye çalışıyoruz. Ayrıca dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan sıkıntıyı acıyı ve kederi paylaşmak adına oralara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Afrika’nın kaynağının Afrika’ya bırakılmasını arzuladıklarını ifaden eden Topbaş, “Afrika, yeni değişen dünya şartları içerisinde kendini geliştiren ve bu şartları iyi kullanan bu kaynaklar üzerinde yükselen ve dünyaya model olan bir kıta haline gelsin. Bu konuda biz Türkiye Cumhuriyeti ve yerel yönetimler olmak üzere bu anlayışta olduğumuzu her daim her ortamda söylemekteyiz. Bu konudaki başarıları mutlulukla takip edeceğimizi ifade ediyorum. Sayın başkana ve heyetine İstanbul’a geldikleri için hoş geldiniz diyorum. Burada hoşça vakit geçirmelerini diliyorum. Mutabakat zaptımızın iki ülkemize ve kentimize , bütün insanlığa güzellikler getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: