İbda-c Üyeleri Polisle Tartıştı

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu...

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu için cezaevi önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, polisle tartıştı. Cezaevi önünde oruç açıp namaz kılan grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından 2001 yılında ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'na destek için her ay Bolu'ya gelen İBDA-C üyesi grup, akşam saatlerinde Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı. 50 kişilik grup, F Tipi Cezaevi önünde tekbir getirip liderlerine destek verdi. Ellerinde pankartlarla slogan atan grup, cezaevi önünde iftar yaptı.

Reklam
Reklam

İftarın ardından namaz kıldıktan sonra tekrar slogan atmaya başlayan gruba polis uyarı yaptı. Çevrede lojmanların olduğunu ve ailelerin rahatsız olduğunu belirten emniyet yetkilileri, İBDA-C üyesi grubun liderleriyle görüşerek dağılmalarını istedi. Ancak grup, sahura kadar cezaevi önünde oturacaklarını söyledi.

Bunun üzerine emniyet yetkilileri yeniden uyarı yaparak, cezaevi önünde oturulmasına müsaade etmeyeceklerini ve aksi takdirde müdahale edeceklerini söyledi. Emniyet yetkilileri ile grup arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Uyarıların ardından grup, olaysız şekilde cezaevi önünden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: