IBM, 4 bin kişinin işine son veriyor

LONDRA (İHA) - International Business Machines (IBM), PriceWaterhouseCoopres (PWC)'ın danışmanlık kolunu satın almasının ardından yaklaşık 4 bin kişinin işine son verecek.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden IBM'in, 3.5 milyar dolara satın aldığı PWC'nin danışmanlık biriminde çoğunluğu destek birimlerinden olmak üzere yaklaşık 4 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı öne sürüldü.

Dünya çapında 50 bin personel çalıştıran IBM'in, 30 bin nüfuslu PWC'den kaç kişiyi çıkaracağı merak konusu olurken, IBM sözcüsü yaptığı açıklamada kaç kişinin işini kaybedeceği konusunda birşeyler söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

PWC'den yapılan açıklamada ise şirketin geçen yıl başlatılan yeniden yapılanma planı çerçevesinde 35 bin kişi olan iş gücünü azaltmaya başladığını, bunun büyük bir kısmının ise birleşme sırasında gerçekleşeceğini kaydetti.

30 Eylül'e kadar tamamlanması planlanan birleşmenin ardından, şirketin toplam personelinin yılın 4. çeyreği içinde yüzde 5 oranında azaltılacağı tahmin ediliyor.