"İbrahim Akın, tüm parasını kumarda kaybetti"

Tahkim Kurulu tarafından 2 yıl futboldan men cezası verilen İbrahim Akın'ın bütün parasını kumarda kaybettiği ileri sürüldü.

3 Temmuz'da başlayan şike sürecinin kahramanlarından İstanbul BŞB'li eski futbolcu İbrahim Akın, Tahkim Kurulu tarafından verilen 2 yıllık yeşil sahalardan men cezasının ardından zor günler geçiriyor.

YEŞİL SAHALARDAN KUMARA MASASINA

2010-11 sezonunda oynanan Fenerbahçe-İBB maçında şike yapmakla suçlanan Akın, yaşanan süreçte en çok zarar gören isimlerden biri oldu. Şike süreci sonrası psikolojisi bozulan ve kendini kumara veren yıldız futbolcu elindeki bütün parayı kaybetti. Beş kuruşsuz kalınca ailesinin yanına yerleşen İbrahim Akın, annesi, anneannesi, dayısı ve teyzesiyle birlikte İzmir Karabağlar'da yaşıyor. Ailesiyle birlikte babadan kalma müstakil bir evde yaşayan Akın'ın dayısının da geçimlerini sağlamak için çöp topladığı ileri sürüldü. 

Reklam
Reklam

FENERBAHÇE'Yİ YAKAN İSİM 

Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa'dan men cezası almasında da İbrahim Akın'ın etkisinin olduğu ileri sürülmüştü. Sarı-lacivertli yöneticilerin tanık olarak gösterdiği futbolcu için CAS hakemlerine yapılan savunmada cezasının indirilmesi istendi. Ancak Akın'ın hem Tff'den hem de yerel mahkemeden ceza almasını gerekçe göstererek bu savunmayı dikkate almadı. Fenerbahçeli avukatlar, beraat konusunda ısrar edince de Fenerbahçe, Uluslararası Tahkim'den tarihinin en ağır cezasını almıştı.