İbrahim Hakkı Hazretleri, Doğumunun 310. Yılında Törenle Anıldı

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, doğumunun 310. yılında törenlerle anıldı. Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği'nin (ERİH-DER)...

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, doğumunun 310. yılında törenlerle anıldı. Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği'nin (ERİH-DER) organizesiyle Lalaşapa Camii önünde düzenlenen programa beklenenin üzerinde ilgi oldu.

Lalapaşa Camii önünde geleneksel lokma dağıtımı ve sema gösterisi izdihama neden oldu. İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Mekarim-i Ahlâk (Güzel Ahlâk) adlı kitabının dağıtıldığı program, büyük ilgi gördü. Sema gösterisinde ise küçük semazen vatandaşları hem güldürdü hem duygulandırdı.

ERİH-DER Başkanı Nuri Toparlak, Konya’da her yıl Mevlana için düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin bir benzerini İbrahim Hakkı Hazretleri için Erzurum'da da düzenlemek istediklerini söyledi. Bu düşüncenin zamanla gerçekleşebileceğini ifade eden Toparlak, “Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin özellikle gençliğe iyi tanıtılıp kitapları okunmalıdır. Bu önemli insanı anma programlarında devletin ve halkın büyük ilgi göstermesi gerekir. İlk kez bu yıl cuma namazının ardından İbrahim Hakkı Hazretleri'nin doğumunun 310. yıl dönümünde lokma tatlısı dağıttık. Bunu da geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün başlayan anma programları (yarın) cumartesi gecesi tasavvuf müziği yorumcusu Abdurrahman Önül’ün Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde vereceği konser ile son bulacak. Program dahilinde tefvizname, hat sergisi ve kitap sergisi de açılacak. İbrahim Hakkı Hazretleri'ni anma programları kapsamında Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş ve Uşak Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Akdağ konferans verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz