İbrahim Tatlıses afet evlerine talip

AYDIN (İHA) - İbrahim Tatlıses, Kuşadası ve Bodrum'daki otellerinden sonra gözünü şimdi de Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki denize sıfır afet evlerine dikti.

Tatlıses, Güzelçamlı beldesinde 7 yıldır kullanılmayan ve çürümeye terk edilen afet evlerinin yıkılarak yerine tatil köyü yapılması için devreye girdi. Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü ile görüşen ve destek isteyen İbrahim Tatlıses'ın bu girişimi Güzelçamlı beldesinde de büyük sevince sebep oldu.

Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesine giderek Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü ile görüşen ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Güzelçamlı'nın dünyanın en güzel bölgelerinden biri olduğunu belirterek, buraya yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi. Afet Evleri'nin durumuyla ilgili Belediye Başkanı Bayaözlü'den bilgi alan Tatlıses, "Deniz kıyısındaki böylesine önemli bir tesisin çürümeye terk edilmesi beni çok üzdü. Burayı tatil köyü olarak değerlendirmek istiyorum. Ayrıca, Güzelçamlı da gerçekten muhteşem bir yer. Hem milli parkıyla birlikte doğal güzellikleri hem de iklimi muhteşem. Eğer gerekli kiralama gerçekleşirse burayı 500 yataklı bir tatil köyü yapmayı planlıyorum. Bunun yanında en az 3 tane futbol sahası yapıp, buraya hem Türkiye'nin hem de Avrupa'dan futbol takımlarının kamp merkezi haline getireceğim. Çünkü burası iklimi nedeniyle futbol takımlarının kamp yapması için son derece mükemmel şartlara sahip. Gerekli tesisler kurulursa bütün futbol takımları burada kamp yapmak için yarışır. Bu nedenle Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü'yü ziyaret ettim. Kendisinden tesisin durumuyla ilgili bilgi aldım" dedi.

Reklam
Reklam

Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü ise beldenin modern konaklama tesislerine ihtiyacı olduğunu, tatil köyü kuracak şirket ve kişilere belediye olarak her türlü yardımı yapacaklarını belirterek, bu isimler arasında İbrahim Tatlıses'in de bulunmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. Güzelçamlı sahilinin en güzel yerinde bulunan atıl durumdaki tesiste büyük bir turizm ayıbı yaşandığına dikkati çeken Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, "Güzelçamlı'da 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri olması gerekirken çürümeye yüz tutmuş konutların bulunması sadece bizim değil beldemizde yaşayan herkesin tepkisini çekiyordu. Biz turizm işletmelerini beldemize çekmek ve turizmden daha fazla pay alabilmek için çaba sarf ederken, bu tesis değerlendirilmiyordu. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdik. Öncelikli olarak burası için belediye meclisinden karar çıkarttık ve burayı turizm alanı ilan ettik. Şimdi aralarında İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu birçok kişi ve kuruluş burayı 49 yıllığına kiralamak için girişimlerde bulunuyor. Ünlü sanatçının Güzelçamlı'ya ilgi göstermesine ayrıca sevindik. Burası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı. Kiralama işlemi yapıldıktan sonra kiralayan şirkete belediye olarak her türlü kolaylığı göstereceğiz. Sayın Tatlıses'e ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Güzelçamlı'nın turizmde önünün artık açıldığını belirten Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, milli parkı, yeşili ve mavisi, eşsiz koylarıyla bir bütün olan beldenin turist akınına uğrayacağını söyledi. Bayaözlü, "Beldenin tek eksiği beş yıldızlı otel ve tatil köylerinin olmayışı. Bu nedenle milli parka gelen yerli ve yabancı turistler günübirlik ziyaret gerçekleştiriyorlardı. Tatil köyleri ve 5 yıldızlı otellerin sayısının artmasıyla ziyaretçilerimizin çoğu beldemizde konaklayacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AFET EVLERİ 1985 YILINDA İNŞAA EDİLDİ, SONRA KADERİNE TERK EDİLDİ Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesinde 1985 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından depremzedeler için inşa edilen afet evleri, 1989'dan sonra Bulgaristan'dan göç eden soydaşlara, 1997-1998'de kamu personeline yaz kampı, 1999'da da Marmara depreminde evleri yıkılan afetzedelere konut olarak tahsis edildi. 5 ay kullanıldıktan sonra boşaltılan konutlar atıl halde bırakıldı. 74 bin metrekare alan üzerinde bulunan, 150 konut, sosyal tesisler, iki kafeterya ve bir restoranın bulunduğu, denize sıfır afet evleri çürümeye terk edildi. Tesis, yıllarca boş bekledikten sonra aralarında Tatlıses Turizm şirketinin de bulunduğu birçok firma afet evlerini yıkıp yerine tatil köyü kurmak için girişimlere başladı.