İbrahim Tatlıses’e saldırı iddianamesi kabul edildi

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili hazırlanan 65 sayfalık iddianame İstanbul Özel Yetkili...

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili hazırlanan 65 sayfalık iddianame İstanbul Özel Yetkili 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 25-26 Ocak 2012 tarihleri arasında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek.
İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede 9’u tutuklu 12 sanık yer alıyor. Türkücü İbrahim Tatlıses, basın danışmanı Buket Çakıcı ve şoför Ahmet Taşçı'nın müşteki olarak yer aldığı iddianamede Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Nazife Erdemir, Murat Alagöz, Yunus Ayık, Ruhşen Mahmutoğlu, Bülent Altun, Abdulvahap İş, Nihat Şimşek tutuklu sanık; Cengiz Güney, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız ise tutuksuz şüpheli olarak bulunuyor.

Reklam
Reklam

7 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ
İddianamede sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Nazife Erdemir, Murat Alagöz, Yunus Ayık, Cengiz Güney, Nihat Şimşek’in “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede Abdullah Uçmak’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis dışında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, İbrahim Tatlıses’e yönelik olarak nitelikli adam öldürmeye teşebbüs, Buket Çakıcı ve Ahmet Taşçı’ya yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak ve tehdit” suçlarından 32 yıldan 77 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz