İbrahim Yazıcı: Cezalarda ciddi indirim olacak

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor’a verilen saha kapatma cezaları konusunda ciddi bir indirim yapılabileceğini söyledi....

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor’a verilen saha kapatma cezaları konusunda ciddi bir indirim yapılabileceğini söyledi. Mali soruşturma konusunda mahkemede savunma yapacaklarını ve bu süreçten güçlenerek çıkacaklarını dile getiren Yazıcı, şampiyonluktan sonra ‘keşke bıraksaydım’ diye düşündüğünü ifade etti. Yazıcı ayrıca, Nejat Biyediç’in cenaze töreni için yarın Bosna’ya gideceğini belirtti.
Başkan Yazıcı, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı ve Hukuk İşlerden Sorumlu Yönetici Öztürk Yazıcı ile birlikte Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.
Kulübe yönelik mali soruşturmalarla ilgili iddianameni kabul edilmesi konusunda bilgi veren Öztürk Yazıcı, mahkeme sürecinde aklanacaklarını belirtti. Savunmalarını hazırlayacaklarını, temlik, Bursaspor TV’ye destek konusunu yargılama makamlarına aktaracaklarını dile getiren Öztürk Yazıcı, “Gerçekten de buradan aklanarak çıkacağımızı düşünüyoruz. Şunu niye böyle yaptık diyeceğimiz ne ufak bir husus görmüyoruz. İş yapmaya çalışıyoruz. Kullandığımız yöntemler hatalı olabilir, hatasız kul olmaz. Mutlaka hatalar yapacaktır. Hatalardan ders alınır, onların karşı mekanizmaları kurulur. Biz bu süreçten, göz altılardan mutlu olmadık ancak Türkiye de belli bir süreçten geçiyor. Bu sadece bizim karşı karşıya kaldığımız süreç değil. Bizler bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Kimsenin yemiş içmişliği yok. Bursalılar müsterih olsun. Bir dava açıldı ve duruşma günü verildi. Sabırla bekleyip aklanacağımızdan şüphemiz yok.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İBRAHİM YAZICI: "YARIN BOSNA’YA GİDECEĞİZ"
Başkan İbrahim Yazıcı ise önceki gün vefat eden Bursaspor’un efsane teknik direktörlerinden Nejat Biyediç’e başsağlığı dileyerek söze başladı. Cenaze için yarın Bosna’ya gideceklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti: “Çok değerli arkadaşım kardeşim yakınlığında olan Nejat Biyediç’e de Allah’tan rahmet diliyorum. Yarın cenazesini, onunla çalışan benim futbolcumdu iki tane daha başkan Fikret üstenci ve Murat arkadaşımla beraber cenaze törenine gideceğiz. Hem Bursaspor’u temsilen hem de çok yakın dostumuza son vazifemizi yapacağız.”

“ŞİKE SÜRECİNİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ”
Başkan Yazıcı, Federasyonun dün açıkladığı şike soruşturması ile ilgili süreci konusunda ise şunları dile getirdi: “Dün bütün Türkiye bunu izledi. Geriye bırakıldı. Böyle bir şeyin üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum; ama Bursaspor hakları konusunda hiçbir ödün vermeyiz. Biz de yakinen takip ediyoruz. şu anda bir şey söylemek doğru değil.”

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TARAFTARA MÜJDE VEREBİLİRİZ”
Federasyonun Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylar nedeniyle Bursaspor’a verdiği 5 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasında indirip yapabileceğini dile getiren Yazıcı, şunları ifade etti: “Girişimlerimiz var ceza konusunda. Zannediyorum ciddi bir indirim olacak. Biz bu cezayı hakikaten hak etmedik. Önümüzdeki hafta ümit ediyorum bununla ilgili Bursasporlulara müjdeyi vereceği. Bu kararın yanlış olduğunu herkes biliyoruz. Sayın federasyon başkanı da bunu çok iyi biliyor. İyi bir şey olacağına inanıyorum.”
Yazıcı, Vederson’un disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili ise konunun ciddi olmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

OSMAN ÇELİK’E CEVAP
Yazıcı, eski yöneticilerden Osman Çelik’in, iddianameye yansıyan “Yolsuzluğu bizzat gördüm” şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine, “Biz sayın Çelik’le mi yaptık bunları o zaman oda yönetimeydi. Sonra başkanlık yarışı da oldu. Eğer vardıysa o kongrede çıkıp söylemeliydi. Biz bir kuruşun hesabını bile veririz. Hiçbir şekilde yenmiş içilmiş hiçbir şey yoktur." karşılığını verdi.

“BURSASPOR’UN HAYSİYETİNİ KORUDUK”
Yazıcı, bir soru üzerine bu sezon yaptıkları transferlerde Bursaspor tarihinin en iyi kadrosunu kurduklarını ifade etti. Göğüs reklamları konusunda ise girişimlerin devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: “Göğüs reklamı konusunda çalışmalar sürüyor. Ufak paralara versek veririz ama Bursaspor markası o kadar küçük değil, onun için direndik. Bazı şeyler kulübü de aşıyor. Çalmadığımız kapı yok. Geçen sene çok ucuz fiyatlar söylediler. Bursaspor markası o fiyatlara verilemezdi. Bence biz Bursaspor’un haysiyetini koruduk.”

“BU TUR GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM”
UEFA Avrupa ligi play off maçında Anderlecht ile yarın yapacakları karşılaşma hakkında değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, “Herkesin yakinen bildiği köklü bir kulüp, iyi bir kulüp. Ama bu arenada oynuyorsak bunların üstesinden geleceğiz. Ümit ediyorum ilk maçta iyi bir skor yaparız. Bence bütün kulüp, teknik heyeti, futbolcusu inanmış bir durumda. İyiyiz. Bu turu geçeceğimize inanıyoruz.”

Reklam
Reklam

“KEŞKE BIRAKSAYDIM”
“Şampiyon olduğumuz sene muhalifler bizim şampiyonluğumuzu da mahkemeye verir” değini hatırlatan Yazıcı, “Görevi bırakmayı hiç düşündünüz mü?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Şunu düşünüyorum keşke bıraksaydım. Ama orada da şunu düşündüm. Birçok kesim bu tesadüfen oldu gibi laflar etti. Sonra iyi bir kulüptük. İyi bir birliktelik yakalamıştık. O işi orada bıraksaydım belki popilizm yapmış olacaktım. Tarihe geçen bir başkan bitti. Benden sonra tufan. Daha büyük bir makam yok ki şampiyonluktan ileri. Biz devam kararını Bursaspor’un geleceği açısından aldık. Olumsuz bir çok şey yaşandı bu sene ona rağmen üçüncü olduk. Bursaspor tarihinde üçüncülük yok. Ama Bursaspor’un zirve takımı olduğunun ispatını gerçekleştirdik. Ben bugün varım yarın bırakırım ama Bursaspor’un zirve takımı olması lazım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz