İbrahim Yazıcı, uğurlandı

Kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 7 Mayıs tarihinde hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için Bursa Atatürk Stadı'nda tören düzenlendi.

Kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 7 Mayıs tarihinde hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için Bursa Atatürk Stadı'nda tören düzenlendi.

CENAZEDEN KARELER / FOTO GALERİ

Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı ve eski bakanlardan Mehmet Ağar, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, eski Fenerbahçe yöneticisi ve iş adamı Ali Koç, eski futbolcu Rıdvan Dilmen, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, eski Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milletvekilleri, kulüp yöneticileri, futbol dünyasının tanınmış isimleri, iş adamları ve yaklaşık 15 bin Bursaspor taraftarı katıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın helikopterinin arızalanması nedeniyle törene katılamadı.

Reklam
Reklam

BEŞİKTAŞ TARAFTARLARI DA TRİBÜNDEYDİ

Atatürk Stadı'ndaki tören sırasında Bursa'da bulunan bütün camilerden Yazıcı için sela okundu. Stat içini dolduran yeşil-beyazlı taraftarlar ise tekbirler getirerek İbrahim Yazıcı için dua okudu. Konuşmalar öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajlar okundu. Törene Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve diğer takımların formasını giymiş taraftarların de katıldıkları gözlendi.

Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, şunları dile getirdi: "Öncelikle tüm sevenlerine taziyelerimi, başsağlığı dileklerimi iletiyorum." Harput, "Başarının sembolü bu güzel insanı bugün rahmetle anıyoruz.Allah'ın onu rahmetiyle muamele etmesini diliyorum."
Harput'un konuşması sırasında taraftarlar yeni stadın adının "İbrahim Yazıcı Timsah Arena" olması yönünde tezahürat yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Rcep Altepe de şu konuşmayı yaptı: "Allah herkese böyle cenaze nasip etsin. İbrahim Yazıcı'yı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. On binler Yazıcı'yı uğurlamak için ona son veda etmek için burada. Bursa'ya yaşattıkları, Bursa'nın dünya markası olması yolunda attığı adımlar, yaşattığı şampiyonluk için şükranlarımı sunuyorum."
Recep Altepe'nin de sözü sık sık, "İbrahim Yazıcı Timsah Arena" tezahüratları ile kesildi.

Reklam
Reklam

SERKAN YAZICI: BABAM KİN TUTMAZDI

Babasının tabutu önünde saygıyla eğilen İbrahim Yazcı'nın oğlu Serkan Yazıcı ise duygularını şöyle ifade etti:
"Babam kin tutmazdı. Hepinize hakkınızı helal ettiğini biliyorum. Bana da söylemiştir. Ölüm fani hepimiz öleceğiz. Babam bize ölümünü alıştırmıştı. Ölümünü bizim gururlandığımız şekilde bize yaşattı. Allah mekanını cennet eylesin. Hepinize çok çok teşekkürler. Bu büyük adamın, bu büyük başkanın, böyle büyük bir babanın önünde saygıyla eğiliyorum."

RECEP BÖLÜKBAŞI: OMUZLARIMIZDA AĞIR BİR YÜK BIRAKTI

Bursapor Kulübü 2. Başkanı Recep Bölükbaşı da yönetim kurulu adına yaptığı konuşmada, İbrahim Yazıcı'nın kendileri için bir dosttan, bir başkandan daha öte bir kişi olduğunu dile getirdi. Bölükbaşı, şunları kaydetti:
"Her ölüm, her ayrılış erken ama başkanın sürpriz vedası, hepimizin, onu seven herkesin omuzlarına ağır bir yük bıraktı. Şampiyonluğun tadını doyasıya yaşamadı. Bursaspor camiasına çok önemli başarılar yaşattı. Biz onu hep gülerken gördük. Hep içine attı. Düşünün Türk futbolunda devrim yaratacaksınız, Bursapsor Kulübü'ne şampiyonluk yaşatacaksınız ama bir kez olsun bunun arkasına sığınmayacaksın. Bunu ancak İbrahim Yazıcı yapabilirdi. Çok erken veda oldu. Sayın başkan sensizliğe alışmak kolay olmayacak. Bursaspor'u nerede görmek istediğini, nereye taşımak istediğini yol arkadaşların olarak bizler biliyoruz. Öğrettiğin dik duruş bize yol gösterici olacaktır. Gözün arkada kalmayacaktır. 'Tek destekçim' dediğin taraftarların da burada. Rahat uyu başkanım. Mekanın cennet olsun, hakkını helal et."

Reklam
Reklam

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadri Şankaya da İbrahim Yazıcı'nın bu büyük camiayı şampiyon, Türkiye'nin 5. büyük takımı yaptığını belirterek, "Hayal ettiğin çok şey oldu. Gerçekleştiremeden gittiğin hayallerini de biz gerçekleştirip rahat uyumanı sağlarız." dedi.

HİKMET KARAMAN: KELİMELER ANLATMAYA YETMEZ

Bursaspor Teknik Direktör Hikmet Karaman, yaptığı duygulu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başkan beni sen Bursa'ya getirdin. Zaman zaman gelip, birden kayboluyordunuz. Bana hep şunu ifade ettiniz; 'Hikmet önümde yürüme seni göremeyebilirim, seni izleyemeyebilirim. Arkamdan gelme, seni göremeyebilirim. Yanımda kal, dostum kal, birlikte yürüyelim. Bu büyük başkanı bu cümleler, bu kelimeler anlatmaya yetmez. Hakkını helal et büyük başkanım. Allah mekanını cennet eylesin."

ERTUĞRUL SAĞLAM: ŞAMPİYONLUĞU GÖRMEYEN YÜREKLERE ŞAMPİYONLUĞU ANLATIYOR

Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise taraftarların yoğun alkışları arasında duygulu bir konuşma yaptı. Sağlam, şöyle konuştu: "26 yıl sonra Anadolu takımının şampiyonluğunu hep beraber gördük. En büyük pay onun olmasına rağmen hiç ön plana çıkmadı, hep arka planda kaldı. Şampiyonluğu yaşamadan yaşamını yitiren yürekler de var. O bunu da görev edindi ve cennetinde şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu anlatıyor. Türk sporuna hakkını helal et büyük başkan. Mekanın cennet olsun."

Reklam
Reklam

Takım kaptanı Ömer Erdoğan da futbolcu arkadaşları adına yaptığı konuşmada, İbrahim Yazıcı'yı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

TARAFTARLAR: BAŞIMIZ ONUN SAYESİNDE DİK

Teksaslı Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz ise şampiyon başkanın önemli bir kişi olduğunu belirterek, "Bir kaç yıl öncesine kadar ikinci ligde mücadele eden bir takım bir kaç yıl sonra bu statta şampiyonluk müziğini dinledi. Bu İbrahim Yazıcı sayesinde oldu. Başımız dik duruyorsa onun sayesindedir" diye konuştu.

Eder Yılmaz isimli taraftarlar ise başkanın yarım kalmış hedeflerinin tamamlanması için büyük çaba sarf edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından eski Bursa milletvekili Ali Kul tarafından dua okutuldu. Daha sonra ise Yazıcı'nın cenazesi çiçeklerle süslü araçla tekbirler eşliğinde stat dışına çıkarıldı. Yazıcı'nın cenazesi, kalabalık kortej halinde Atatürk Stadı'ndan Altıparmak Caddesi üzerinden Ulucami'ne kadar götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: