İbrahimli Üçüncü Etap Tramvay Yolu Bilgilendirme Toplantısı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentteki 3. etap tramvay yolu hakkında basın toplantısı yaptı.Gaziantep...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentteki 3. etap tramvay yolu hakkında basın toplantısı yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda yapılması planlanan İbrahimli Tramvay hattında durum değerlendirmesi yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Bu hafta itibarı ile tramvayın ikinci etabımda artık yolcu taşımaya başladı. Bundan sonra üçüncü etaba bağlıyacağız. Daha sonra dört, beşinci etaplar. Tramvayın birinci ve ikinci etabına başladığımız sırada oda başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi bilgilendirmiştik. Şimdi bu çerçevede İbrahimli etabının güzergahının bizim tarafımızdan belirlendiği bir sırada yine sizin bilginize baş vurma ihtiyacı kararı aldık. Henüz ihaleye çıkmadığımız için istediğimiz değişiklikleri yapabiliriz. Bunun yanı sıra üniversite köprülü kavşağı hizmete girdi. Şehrimizde özellikle çok yoğun geçen kış şartı nedeniyle asfalttaki bozulmalarda büyük bir hızla Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil Belediyeleri olarak yapmaktayız” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Güzelbey, sözlerine şöyle devam etti:

”Bu çerçevede üç belediye arasında çok büyük bir koordinasyon bulunmaktadır. Önümüzde daha 2 ay gibi bir süre var bu süre zarfı içerinde şehrin asfalt problemini çözmüş olacağız. Gaziantep meydan fakiri bir yerdi hatırlarsanız, kale altı dedikleri yer son derece niteliksiz son derece mezbelelik bir noktadaydı. Orda yaptığımız çalışmalar ile 10 bin metrekarelik meydan kazandırılmıştır. Kale altında şuanda çok ciddi bir meydan oluşmuştur.”

Tramvay çalışmalarında vatandaşı memnun etme çabasında olduklarını ifade eden Başkan Güzelbey, ”Tramvayı birinci etabı yapılırken biz hep şunu söylüyorduk; biz ilk başta gövdeyi yapıyoruz. Bunun bir kolu Karataş, öbür kolu İbrahimli’dir. Ayağı GATEM, KUSGEB, Gazikent’tir. Şuan yaptığımız hat İbrahimli’yi de sayarsak 27 kilometredir. Şuanda 55 kilometrelik bir tramvay hattı yapmış oluyoruz. Başka şehirler ile kıyaslarsanız Adana şuanda 17 kilometre, İstanbul şuanda 125 kilometre bunu düşünürseniz Gaziantep için bu çok iyi bir rakamdır. İbrahimli ile birlikte önümüzdeki seneye kadar bu elimizdeki işi bitirmeye çalışacağız. Gaziantep’in ulaşımda en ucuz yer olmasını istiyoruz. Çünkü buranın cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Çünkü buraya gelen öğrenci, memur ve buraya gelen dar gelirlinin şikayet etmemesini istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: