26 Nisan 1986'da Çernobil Nükleer Santrali'nde aptalca bir güvenlik deneyi yüzünden büyük bir patlama oldu.
1984'te dünyanın en büyük 3. ilaç şirketi olan Union Carbide'nin Hindistan Bhopal şehrindeki böcek ilacı fabrikasından yanlışlıkla 40 ton metil İzosiyanat gazını dışarı atarak 10 binlerce Hindistanlının ölümüne sebep oldu.
Londra'da hava kirliliği, 10 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. 1952 kışında, Londra o kadar soğuktu ki; insanlar ısınmak için çok daha fazla kömür yakmaya başladı. Gelişen sanayi de zehirli gazlarını dışarı salınca, Büyük Sis Faciası da kaçınılmaz oldu.
Japonya'da, kedi türünden hayvanlar aniden sarsıntı geçiriyor, bazen de denize atlayarak intihar ediyorlardı. Kasaba halkı kedilerin bu hastalığına "Kedileri dans ettiren hastalık" adını koydu.
Kısa süre içinde bu hastalık, konuşma bozukluğu, hareketlerde azalma ve kontrol edilemeyen el-bacak titremeleri ile insanlarda da görülmeye başladı. Chisso şirketinin artıkları denizi kirletmiş ve onlardan beslenen balıklardaki cıva oranı tavan yapmış. Bu yüksek cıva oranı da insanların onlarca yıl boyunca ölmesine neden oldu.
Guiyu'da Çin'in en büyük elektronik çöplüğü bulunuyor.
Bu elektronik çöplükte, artık kullanılmayacak aletler parçalarına ayrılıyor. Değerli metallerin dönüştürülmesi için fırınlanarak, asitte bekletiliyor. Dünyanın, doğası en çok kirlenmiş 2. yeri olan Guiyu'da yaşayanların maruz kaldığı tehlikenin büyük boyutlarda olduğu sanılıyor.