Ibrıs Gazilerinin Madalya Sevinci

İZMİR (A.A) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi'nin çıkardığı

İZMİR (A.A) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi'nin çıkardığı kanunla Kıbrıslı mücahitlere ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan askerlere "Milli Mücadele Madalyası" verilmesinin kararlaştırmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meclisi'nin çıkarmış olduğu kanunla, Kıbrıslı mücahitler ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Kıbrıs Barış Harekatı'na katılanlara "Milli Mücadele Madalyası" verilmesinin kararlaştırıldığını ifade ederek, "Kıbrıs'ta destan yazan gazilerimiz o günden beri kendilerini mutlu edecek bir madalya beklemekteydi. Nihayet yıllardır süren hasretimiz son verdi. Emeği geçenlere minnettarız" dedi.

Reklam
Reklam

Gazilerin, hak ettikleri madalyalarını KKTC Konsoloslukları'na yapacakları müracaatla alabilecekleri gibi üye olsun ya da olmasınlar dernekleri üzerinden de başvuru yapabileceklerini söyledi.

Muhabir: Yunus Karakaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: