İç gümrük için arsa işlemleri başladı

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kurulması kararlaştırılan iç gümrük için gerekli arsa devir işlemleri başladı.

İç gümrüğün Silopi'de kurulması için oluşturulan komisyona başkanlık eden Tahir Öğmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Silopi İç Gümrüğü, ilçenin geleceğini teminat altına alan, ilçenin ekonomik, kültürel, siyasal dengelerini ve hatta sağlığımızı dahi tehdit edebilecek kadar kapsamlı bir geçim kaynağı haline gelmiştir. Bu kadar önemli bir değerin Silopi'den başka bir yere gittiğini veya gideceğini düşünmek bile ilçe için bir kaostur. İç gümrük sorununun çözümü için görevlendirilen ekip olarak işadamlarımızı ve esnafımızı ziyaret ettik. Duyarlı işadamları ve esnafımızın fedakarlıklarıyla mutlu bir sona doğru yürüyoruz. Toplumsal bir olaya ileriyi çok net ve parlak gören bir gözlükle bakmak ve olaya karşı duyarlı davranmak zorundayız" dedi.

Reklam
Reklam

İç gümrük için arsa devir işlemlerine başladıklarını, ancak yardımların söz verildiği gibi devam etmesini istediklerini belirten Öğmen, "Duyarlılık gösteren işadamlarımızın ve esnafımızın desteğiyle arsa devir işlemlerine başladık. Arsa sahiplerinin alacağı olan 300 bin YTL'nin bir kısmı ödenmiş. Vaatte bulunan esnaf ve işadamlarımız taahhüt ettikleri parayı 'Garanti Bankası Silopi Şubesi 66955752' numaralı iç gümrük hesabına yatırsınlar. Çünkü hepimizin geleceği, yeni doğacak olan çocuklarımızın geleceğidir. İç gümrüğün ilçenin dışına gitmesi halinde işçisinden inşaat sektörüne, manavından terzisine, bakkalından marketine hepsini alıp götürecektir. Gelin hep beraber buna izin vermeyelim. Şimdiden yardımını esirmeyen herkese teşekkürlerimizi bir borç biliriz" diye konuştu.