İç güvenlik paketi’ne ‘torba’ molası

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Meclis Başkanlığına sunulan Torba Teklife İç Güvenlik Paketi görüşmeleri tamamlanmadan başlayabileceklerini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Parti kapatmalarla ilgili anayasa değişikliği teklifi verip vermeyeceklerine ilişkin Bostancı, "Partilerin kapatılmasına karşıyız. Partileri millet kapatır. Sayın Başbakan gerekli açıklamayı yaptı. Parti değerlendirir, gereken adımları atar ama şu anda gündemimizde çok acil İç Güvenlik Yasası var, 7 Nisan'a kadar bunları halletmek lazım. Başbakanımız iyi niyetli bir şekilde meseleye nasıl baktığımızı bir kez daha ifade edip madem böyle spekülasyonlar yapılıyor, bunları kökünden ortadan kaldıralım diye açıklamada bulundu" dedi.

Reklam
Reklam

"Teklif olursa destekler misiniz, yoksa siz hazırlar mısınız?" sorusuna da Bostancı, "Biz de hazırlarız, sonuçta bizim tavrımız belli. Onu konuşuruz arkadaşlarla, bakarız" dedi.

İç Güvenlik Paketi görüşmelerine devam edeceklerini ifade eden Bostancı, "Paket devam... Torba Yasası var, ona başlamamız lazım" dedi.

Bostancı, Torba Teklifte acil olan, zamana tabi bazı hususlar olduğunu söyledi.

"Paket bitmeden Torba Teklife başlar mısınız?" sorusuna da Bostancı, "Bir başlayabiliriz ona" dedi.

Bir soru üzerine Bostancı, "Kenara bırakıp değil, bir başlangıç yaparız, Güvenlik Paketini bitireceğiz önceliğimiz o" yanıtını verdi.

"Güvenlik paketine bir ara verip torbayı mı görüşürsünüz?" sorusuna da Bostancı, "Olabilir" dedi.(ANKA)