İç hatlardan çekilen Sky Airlines, charter uçuşlarına yoğunluk verecek

Kayı Grup bünyesinde faaliyet yürüten Sky Airlines, 15 Ocak 2011 tarihinde başladığı tarifeli yurtiçi uçuşlarını...

Kayı Grup bünyesinde faaliyet yürüten Sky Airlines, 15 Ocak 2011 tarihinde başladığı tarifeli yurtiçi uçuşlarını durdurdu. Şirketten yapılan açıklamada, özellikle charter seferlerine gösterilen yoğun talep ve charter uçuş hatlarının arttırılması ihtiyacının doğması sonucu, tarifeli iç hat seferlerinin 3 Ağustos 2011 itibariyle sonlandırma kararının alındığı bildirildi.
Açıklamada Sky Airlines’in Türkiye’ye daha fazla döviz ve daha fazla katma değer sağlamak adına, 16 uçaklık filosu ile 10 yıldır başarıyla yürüttüğü faaliyetlerine Avrupa’da devam edeceği belirtildi.
Açıklamada, Kayı Group’un, kurulduğu 1988 yılından itibaren bünyesine kattığı Adam&Eve Hotels, Avrupa’nın en büyük Türk tur operatörü GTI Travel, Kayı Tur, Sky Airlines ve German SKY Airlines şirketleri ile sağladığı istihdam ve kazandırdığı döviz miktarı ile daima Türk turizminin öncüsü olduğu ve müşterileri ile 23 yıldır süregelen güven ve kaliteli hizmet ilişkisinden hiçbir zaman ödün verilmediği ifade edildi.
Temelleri 2000 yılında Kayı Group tarafından atılan, uluslararası alanda birçok ödül sahip Sky Airlines’in 2010 yılında ‘Avrupa’nın En İyi Charter Şirketi’ seçildiğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Bugüne kadar bizimle uçmayı tercih eden ve kısa sürede iç hat seferlerinde Sky Airlines’ı sektörün en önemli markalarından biri haline getiren 450 binden fazla tarifeli iç hat yolcumuza, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki, 3 Ağustos 2011 tarihinden sonraki dönemler için bilet sahibi olan yolcularımız hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir. Tüm bilet sahibi yolcularımız, bir Türk Hava Yolları markası olan Anadolu Jet Havayolu ile uçuşlarını gerçekleştirebileceklerdir.”
Bilet sahibi tüm yolcular, şirket tarafından SMS yoluyla bilgilendirilecek. Dileyen yolcular, Sky Airlines’ın 444 91 91 numaralı çağrı merkezini arayarak daha detaylı bilgi alabilecek. Açıklamaya göre, Sky Airlines’ın dış hat seferleri ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Dış hat seferleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz