"İç Kontrol Sistemi Ve Kamu İç Kontrol Standartları Çalıştayı"

Giresun'da, Maliye Bakanlığı ve Giresun Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen "İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol Standartları Çalıştayı" başladı.

Giresun'da, Maliye Bakanlığı ve Giresun Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen "İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol Standartları Çalıştayı" başladı.

Merkez Rektörlük binasında gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Giresun Üniversitesi'nin Uyum Eylem Planının Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından desteklendiğini ve iyi uygulama örneği olarak tanımlandığını söyledi.

Plan kapsamındaki 'İç Kontrol Sistemi ve Kamu İç Kontrol Standartları' konusundaki çalışmalarının Doğu Karadeniz üniversiteleriyle paylaşılmasının yararlı olacağını düşündüklerini belirten Attar, "Bu düşünceyle Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü uzmanlarını üniversitemize konferans vermek üzere davet ettik. Bu davetimiz de Maliye Bakanlığı'nca kabul gördü. Doğu Karadeniz üniversiteleri için çok önemli olan bu çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Attar, Türkiye'de kamu mali yönetim sisteminde çok önemli değişimin yaşandığı bir süreçten geçildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Uzmanlar biz üniversite rektörlerine bilmeleri gereken seviyede iki gün boyunca konferans verecek. Bu çalıştayın üniversitemizde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan başta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere bakanlığın saygıdeğer yetkililerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Giresun Üniversitesi'nde bakanlıklarla birlikte, ev sahibi olarak eğitim-öğretime yönelik çalışmalarımız olacaktır."

Attar'ın açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden çalıştay, yarın sona erecek.

Merkez Rektörlük binasında gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumuna, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Mali Yönetim ve Kontrol Dairesi Başkanı Mehmet Bülbül ile Rehberlik Dairesi uzmanları, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç katıldı.

Muhabir: Gültekin Yetgin / Veysel Kara

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: