İç piyasa ve pariteler

Dış piyasalara oranla günün ilk diliminde aşağı yönlü seyreden kur sonrasında Tunus gerilimiyle yukarı döndü.

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dış piyasalara oranla günün ilk diliminde aşağı yönlü seyreden kur sonrasında Tunus gerilimiyle yukarı döndü. Bu sert karara bağlı olarak günün genelinde 1,5150-1,5300 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yüzde0,68 oranında değer kaybetti. Bugün, TCMB’nin faiz kararı ile Almanya IFO reel sektör güven endeksinin yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güüçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumda yer almasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Kısa vadede yukarı seyrin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5120 ve 1,4950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5270 ve 1,5330 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’nde faiz artırımlarının devam edeceğine yönelik beklentilerin güçlenmesine bağlı olarak paritede alımların gücünü artırdığını gözlemledik. Günün genelinde 1,4329-1,4548 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde1,33 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya IFO reel sektör güven endeksinin yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4450 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4380 ve 1,4450 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4595 ve 1,4670 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarının açıklanmasıyla birlikte faiz artırım beklentilerinin zayıflamasına rağmen dolardaki satışlar pariteyi 1,64’ün üzerine taşıdı. Günün genelinde 1,6308-1,6427 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde0,53 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere perakende satışlarının yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini
gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.güçlü konumdadır. 1,6350 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6260 ve 1,6350 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6460 ve 1,6550 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Dün 80 piplik bir bantta hareket eden parite kapanışını oldukça sakin gerçekleştirdi. Buna bağlı olarak günün genelinde 82,3-83,1 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde0,05 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya IFO reel sektör güven endeksinin yanı sıra ABD konut fiyatları endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumda olmasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak aşağı yönlü seyrin etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 82,1 ve 81,1 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 83 ve 83,1 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir."