İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

**USD/TL

**

1,51 Güçlü Çıktı Dün dış iyimserlikle 1,50 desteğini deneyen dolar kurunda sonrasında Japon yetkililerin açıklamaları sonrasında müdahale beklentilerinin artması doları güçlendirirken, kapanışın 1,50’in hemen üzerinde gerçekleşmesine neden oldu.

Nitekim günün genelinde 1,4940-1,5050 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,14 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamaları ile Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyüme rakamının yanı sıra Bernanke’nin konuşması ve kasım ayı ISM imalat dışı endeks piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık bir görünümde olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede 1,50’nin kırılmaması durumunda dolar kurunda yön yukarı çevrilebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4905 ve 1,4830 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,51 ve 1,5180 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
1,51 Güçlü Çıktı...

1,51 direncinden gelen teknik satışların yanı sıra Japon yetkililerin açıklamaları sonrasında müdahale beklentilerinin artması doları güçlendirdi. Nitekim günün genelinde 1,5032-1,5110 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,25 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamaları ile Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyüme rakamının yanı sıra Bernanke’nin konuşması ve kasım ayı ISM imalat dışı endeks piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Hem sinyallerin bekle olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, temkinli seyir gözlenebilir, fakat 1,50 desteği kırılmadıkça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4915 ve 1,4975 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5115 ve 1,5175 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.