İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dışarıda doların değerlenme eğilimine girmesi kurun 1,45’ten tepki alımları ile karşılaşmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,4460-1,4650 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,19 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı çekirdek TÜFE, sanayi üretimi ve ocak ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle konumunda olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir. TCMB’nin faizleri değiştirmeme kararının ise piyasalarda fazla etki yaratması beklenmemelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4480 ve 1,4440 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4630 ve 1,4800 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: Sınırlı hareket yaşanan paritede 1,45 direnci zorlanıyor. Nitekim günün genelinde 1,4447-1,4557 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,07 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı çekirdek TÜFE, sanayi üretimi ve ocak ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,45 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4365 ve 1,4440 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4570 ve 1,4640 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere makro ekonomik verilerinin olumlu gerçekleşmesinin yanı sıra Merkez Bankası yetkililerinden gelen olumlu açıklamalar sterlini güçlendirdi. Nitekim günün genelinde 1,6251-1,6347 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,36 oranında değer kazandı. ABD aralık ayı çekirdek TÜFE, sanayi üretimi ve ocak ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,64 direncine yaklaşıldıkça kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6140 ve 1,6260 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6420 ve 1,6540 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY Makro Ekonomik Görünüm: Paritede aşağı eğilimli seyir devam ediyor. Nitekim günün genelinde 90,85-92 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,23 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD aralık ayı çekirdek TÜFE, sanayi üretimi ve ocak ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla satıcılı seyrin devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90,65 ve 89,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,7 ve 92,3 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.