İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/YTL Türkiye Piyasalarında Düzeltme Etkiliydi

Makro Ekonomik Görünüm: Düzeltme eğiliminin yaşandığı Türkiye piyasalarında dolar kurunun da yukarı yönlü seyrettiğini gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,4780-1,4950 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,41 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD ocak ayı zincir mağaza satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olmasına rağmen sinyallerin al olması nedeniyle yukarı hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Piyasaya katılımın zayıf olmasına rağmen sinyallerin al olması nedeniyle kısa vade de çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4850 ve 1,4760 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5020 ve 1,5120 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
ABD Verileri Dolara Güç Verdi

Makro Ekonomik Görünüm: ABD ISM hizmet endeksinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine bağlı olarak dolar güç kazandı. Nitekim günün genelinde 1,4028-1,3891 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,42 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD ocak ayı zincir mağaza satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3850 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3760 ve 1,3850 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3960 ve 1,4045 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.