İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Tüm piyasalarda olduğu gibi Türkiye’de de Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişeler etkili oldu. Euro Bölgesi ekonomilerinin tahvil geri ödemelerinde sorun yaşayacağı beklentisiyle dolar kuru hızla yukarı hareket etti. Nitekim günün genelinde 1,4890-1,5270 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,19 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya aralık ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD ocak ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Reklam
Reklam

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olmasına rağmen sinyallerin al olması nedeniyle çıkış hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla çıkışın sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5165 ve 1,5070 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5360 ve 1,5450 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomisindeki ufak çaplı krizlere bağlı olarak endişelerin artması euroyu yıktı. Nitekim günün genelinde 1,3728-1,3904 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,14 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya aralık ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD ocak ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3680 desteğine yaklaşması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,36 ve 1,3680 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,38 ve 1,3880 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararı almasına rağmen doların, Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişelere bağlı olarak güçlenmesi pariteyi yıktı. Nitekim günün genelinde 1,5731-1,5920 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,88 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere ocak ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD ocak ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olması nedeniyle düşüş eğiliminin devam etmesi beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,57 desteğinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satşışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5570 ve 1,5670 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5830 ve 1,5930 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Kriz söylemlerinin güçlendiği dönemde oluşan döngü dün de görüldü. Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişeler sonrasında yeniden yen bazlı kredilerin kapatılma isteği bu para birimine kuvvet verdi. Nitekim günün genelinde 88,55-91 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,15 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya aralık ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD ocak ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla düşüşün sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 88,5 ve 87,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 89,6 ve 90,25 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.