İç Ve Doğu Kesimlerde Buzlanma Ve Don Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirdi.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Türkiye'nin Doğu bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor

Reklam
Reklam

Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve batı, güney kesimlerde güneydoğu kesimler ile zamanla ülke genelinde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, üney Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda halihazırdaki yüksek kar örtüsü ve bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda halihazırdaki yüksek kar örtüsü ve bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: